You saw me

Orken håller på att tryta ordentligt nu, jag fasar inför måndagens massage, känner redan nu att det kommer göra ont (inte varit där sedan innan jul) och jag vet inte vad för spänningar som kommer att släppa riktigt. Men jag planerar därefter, Maxim vilar och jag ska inte göra något annat på kvällen.
 
Igår därimot hade vi Lenaträning. Med blandade resultat. Något hade nämligen varit på besök inne i ridhuset och det talade herr Gul om för matte (och hela omgivningen) med mycket bestämd röst varje gång vi skulle passera ett av de bortre hörnen. Han steppade åt sidan, vägrade gå på spåret, drakblåste och var allmänt upprörd över den för oss okända besökaren, tydligen hade hästarna innan också fått fnatt. Tillslut gick det i allafall hyffsat, förutom vart tionde varv när han kom på att han skulle vara rädd igen. Därimellan var det gott om energi och mjuk häst, lite seg i fattningarna denna dag, men jag tror jag blev spänd och stressad också, så kan inte skylla allt på honom. Vi övade en del ridvägar först i trav och sedan lite bommar i både trav och galopp, jobbigt sa Maximen. Först tre bommar att ta sig över som låg på mitten av långsidan. Sedan en på varje långsida och en snett igenom som vi red som en bana. Sist två på stora mittvolten och det ska vi definitivt träna mer på, då behöver ju inte matten bekymmra sig så mycket om avstånden heller, bara att lägga ut. Svettiga var vi båda innan det var klart, men nu har han börjat fälla "på riktigt" så förhoppningsvis blir det bättre framöver.
 
Fluffet <3
Idag hade jag kvällsfodringen och världens bästa Johan hängde med ut som sällskap och eminent filmare. Red lite i ridhuset, tror det var lite träningsvärk sedan träningen igår, men han skötte sig bra. Fokuset var att få fram honom och att mina hälar skulle stanna nere. Det gick väl så där med hälen, bättre än filmen från tävlingen, men där har jag att jobba med. Vi värmde lite  i trav med serpentinbågar och sedan lite galopp. Sedan gjorde vi några skänkelvikningar, eller försök till det i allafall, halvt igenom åt båda hållen. Jag tror att jag behöver bromsa/stötta mer på ytterhjälperna, speciellt i ena varvet. Vi tog lite galopp sedan också på stora mittvolten och fattningarna blev halvbra idag i allafall. Men jag måste bli mer konsekvent och noggrann i min ridning, så är det helt enkelt. Film får ni kanske se efter helgen, måste klippa och klistra lite då vi filmade små sekvenser i taget. Imorgon åker jag mot Göteborg. Ska fira syster som fyllt 25 och förmodligen hinner vi se något av scandinavium också, det är målet, om det så "bara" blir att gå på mässan. En ny hjälm och ett fint tävlinsschabrak står väl ganska högt upp på listan för tillfället.
 
Det Positiva: Fredagsmys!
Det Negativa: Snorighet, ovisshet och seghet
 
Moving on

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0