Glada hoppehästen

Idag vaknade jag upp till strålande solsken, riktigt härligt kändes det att åka ut till stallet. Vi skulle ju i och för sig hålla oss till ridhuset och hoppa, men ändå.
 
Maxim kom klampades i leran när jag ropade, förhoppningsvis gör solen att det torkar upp lite i hagarna. Sedan var han väldigt på och småtravade när vi gick mot stallet, han gick inte förbi utan höll sig alldeles bakom min axel, men energin sprutade ur öronen kan vi väl säga. Lite stökig i gången också, var en hel del hästar som gjordes i ordning samtidigt så han kände väl att det var något på gång. Vi blev nog upp mot tio stycken tillslut som skulle hoppa på lite olika höjder. När vi väl var i ordning så satt jag upp i ridhuset, men sedan gick vi ut på lilla ridbanan och värmde upp så vi hade lite mer plats. Taggad häst, men när det pyst ut lite ånga så blev han väldigt fin, vi har ju itne varit så mycket på utebanan, men han kollade knappt på något när han väl fått börja trava. Galopperade lite också i lugnt tempo, kändes som om han var med på allt jag ville idag.
 
Matte!? Jag är alldeles ensam...
När vi kom in i ridhuset så travade vi banan en gång, den låg på 30 cm, bra chans att kolla in alla hinder och repetera vilka vägar man skulle ta. Sedan så galopperade runt en vända på ca 40, en på ca 50 och så en vända till, minns inte om vi höjde lite till eller om det fortfarande var ca 50, avslutade med att ta ena långsidan med två hinder som avslutning. Allt detta med pauser för att kolla på de andra och höja hinder. Maxim var så snäll och skötte sig utmärkt! Inget konstigt med alla hästar som for omkring, inget tittande på hinder, var väldigt nöjd med honom. Sedan stannade vi kvar och kollade på de som hoppade högre och så sist var vi kvar som lite sällskap åt en unghäst som skulle hoppa lite lägre igen, Maxim hängde snällt med och stod och vilade när han kunde. Väldigt rolig dag i stallet, imorgon ska vi rida ut och galoppera lite tänkte jag, förhoppningsvis finns det lite energi kvar att ta av. Lite lunch fick han i boxen och sedan ut i hagen igen.
 
Det Positiva: Glada Hoppehästen
Det Negativa: Lera
 
Show me everything

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0