Dressyr och uteritter

Stalltimmarna denna helg blir, många... Ännu inte klar heller, ska ut och kvällsfodra med. Kan verkligen se fördelarna med att köra alla fodringar samma dag, men tusan vad trött man blir, fordra ~30 hästar, byta täcken på typ 10, släppa ut alla, sopa stall, mocka tre boxar och fixa 12 höpåsar samt sopa hela stallet, jaha, så hade 3,5 timme gått liksom.
 
Ytterligare en timme senare hade jag och Flora tagit en säng ut i solen som behagade titta fram, vi red lilla rundan runt grisstallet som numera har utökat till diverse highland cattle i olika hagar runt gården. Flora mycket skeptisk till det hela och trotsade lite, ledde henne förbi tillslut, hon tyckte den stora tjuren med långa vassa horn som stirrade på oss var lite väl läskigt. Sedan gick det dock bra, travade lite när blötsnön och leran tillät det, ganska nöjda med vår lilla sväng.
 
Söta Florinda
Hem och äta lunch och återhämta sig några timmar innan det var dags för mer ridning. Johan följde också med eftersom han lovat att hjälpa till med insläppet. Jag har ju hand om ytterligare en extrahäst denna helg, man får ju passa på när tillfället ges att rida välutbildad och i allafall till hälften gul häst.
 
Farbror Mirexo och jag tog oss en sväng i ridhuset på fredagskvällen för att känna av varandra. Av inblandade parter var det nog bara jag som var nöjd med den dealen i början. Maxim var synnerligen upprörd och stod och tryckte mot gallret i boxen när jag ställde ut Mirexo i gången och borstade honom, "Vaa!? Men jag då!?" Stackarn, ungefär samma när jag hämtade Flora i hagen idag, han kom glatt fram och såg väldigt undrande ut när jag bara klappade honom och tog Flora istället (desto nöjdare på eftermiddagen när husse var med och han också fick komma ut och röra på sig). Mirexo såg också något skeptisk ut till det hela (mutade med uteritt och banan idag, mycket nöjdare häst), började med att maska i skritten och försöka skjuta ut diverse bogar åt alla håll han kunde komma på. Själv hade jag stora problem med att rida i dressyrsadel och på häst som är lite större än Maxim. När vi blivit lite varma i kläderna båda två så gick det i allafall bättre. Red en del serpentiner i trav för att försöka mjuka upp sidorna, sedan passade jag på att göra sådant som Maxim inte kan fullt ut och som jag behöver damma av och komma ihåg hur man gör för att kunna lära honom. Så vi körde öppnor, slutor och skänkelvikningar, Mirexo tyckte väl att jag överdrev lite, men gjorde snäll det jag bad om. Sedan gick vi över till galoppen (vilken jag knappt kunde sitta ner i i början), vämde upp lite i den också med volter, men sedan tänkte jag att nu skulle Mirexo få lära mig något nytt också, som jag i och för sig gjort några gånger förut, men inte så mycket av vilja utan mer av slump. Galoppombyten! Vi började med snett igenom och byta innan hörnet, första gången gick inte så bra, men tror att jag inte hade honom tillräckligt rak, resterande gånger gick bra, åt båda hållen så vi körde åttavolt efter det, "Det här är jag proffs på sa Mirexo" och jag nöjt av att något verkligen fungerade. Var väldigt nöjd där så vi travade av under lättridning och lägre form i serpentinbågar över hela ridhuset och sedan skrittade vi av också, allt som allt var vi nog i ridhuset 40 minuter och väldigt effektiva minuter för min ridning.
 
Fånga mig den som kan!
Idag var det då uteritt på schemat, vi fick en fin tur, med pigga glada hästar, mycket trav och en del galopp (för lite tyckte Mirexo). I hans ögon var den roligaste stunden på hela turen den bit då han fick springa sina långa galoppsprång för att komma ikapp Maxim, jag tyckte det gick lite väl fort där ett tag, men han har ju inga problem för att stanna när man ber om det, så det är nog bara ovana över hur långa språng han verkligen tar. Vi red till gamla hoppstigen mot Sankesundshållet och skrittade en runda i skogen där, kliva över nedfallna träd är ju också kul tyckte båda hästarna och gick och småfrustade för sig själva. Galoppen på grusvägen hemåt sedan blev lite väl glad, Maxim först och så låtsades han såklart se något i en buske och hoppade lite åt sidan och sprang iväg en bit. Johan hamnade lite på sniskan, men klarade ut det bra ändå. Sedan gick det bra igen och vi både travade och galopperade efter det på hemvägen.
 
När vi kom hem var det dags för intag av nästan alla hästar igen (några var redan inne och mumsade) och byta täcken, samt sätta på skydd, en timme tog det. Nu är det bara kvällen kvar, vilket inte brukar ta så lång tid, men ändå. Kommer ha ägnat drygt 10 timmar åt hästarna idag. Roligt är det, men trött blir man.
 
Imorgon ska jag hitta på något med Maximen, kanske uteritt, men annars vara i ridhuset och trimma lite dressyr, får se lite vad vädret säger också. Ser ut som om Mirexo får vila från mig, lite annat står på schemat imorgon också.
 
Det Positiva: Att rida dressyr
Det Negativa: Att inte kunna sitta i traven.
 
Att utvecklas, är det roligaste som finns.
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0