Hur det gick...

Idag var dagen då vi skulle hämta hem min nya häst, Maxim. Vi började rätt så tidigr, Johan och jag, med att åka buss ut till stallet. Fylla vattenhinkar i boxarna och sätta in den nya mineralstenen i Maxims box. Jag hade glömt namnskylten hemma på köksbordet, så den får följa med imorgon istället. Sedan så åkte vi iväg och hämtade transport och styrde kosan mot Söderköping. Vi hittade fram rätt och bjöds på lite fika och träffade en ursöt liten kattunge. Sedan skrev vi på lite papper, fick Maxims pass och så åkte vi vidare till stallet.

Jag följde med ut i hagen och vi fick gå en bra bit innan hästarna behagade komma fram. Kanske kände de på sig att något var på gång. Maxim följde i allafall snällt med, genom hela hagen och raka vägen in i transporten (fast jag ledde och han inte känner mig) stannade och luktade lite halvvägs inne, men sedan klev han på. Stod som ett ljus hela vägen gjorde han också. När vi lastade ur så kollade han sig omkring lite, men efter lite övertalning så följde han med in i stallet och boxen. Jossan hämtade de andra två från hagen och jag tror att han blev glad över att se andra hästar, han gnäggade, men varken Hampus eller Joker var så intresserade av att svara, de såg sig hellre omkring efter mat. De fick komma in i boxarna på båda sidor om Maxim så att de kunde nosa i lugn och ro genom gallret. Det var tyst och lugnt hela tiden så vi gick och åt och lämnade dem i fred en stund.

Sedan var det dags för ihopsläppet. Jag gick först med Maxim och strax efter kom Jossan med Joker. Johan fick äran att leda Hampushästen. Kan inte säga att det hände så mycket (se själv på filmen), Joker och Maxim sprang lite och så fort Maxim kom i närheten av Hampus jagade Joker bort honom (med öronen spetsade och inte alls hotfullt, bara som markering att Hampus var hans).



När vi varit och lämnat transporten passade jag på att borsta lite i hagen och Johan var med och höll i lite. Sedan så såg det ut som om han och Joker skulle börja klia varandra, men istället tror jag att Maxim gav honom ett tjuvnyp, för Joker pep till och hoppade undan.

Det känns fortfarande lite overkligt, men bra.

Det Positiva: Häst
Det Negativa: Huvudvärk

I have a dream, a song to sing...

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Anonym

Häftigt med egen häst Matilda. Grattis!

Kul att allt gick så bra med transport och med hästarna i nya stallet.

kram, Inger

2011-07-25 @ 16:11:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0