Första uteritten

Mot kvällningen igår så åkte jag ut till stallet. Det var dags för den första turen ut i skogen. Planen var att skritta upp för vägen bakom stallet (där det aldrig är trafik), den tar sedan slut vid en trafikterad väg ungefär 1,5 km bort så där skulle vi vända och skritta hem igen. Jossan hade hoppat Joker på ridbanan så farbror Hampus fick följa med ut, vilket är bättre då han alltid tar det lugnt och inte hetsar upp sig för något.

Maxim kollade sig nyfiket omkring lite och när vi kom förbi fårhagen (dit vi promenerade dagen innan) så blev det ännu mer att titta på, man han gick snällt på hela tiden. Vände mest på huvudet när han tyckte att något såg intressant ut. Vi travade även några meter. När vi sedan vänt och ska bege oss hemåt så kommer det plötsligt en bil på vägen, till råga på allt med en släpvagn. Så vi vänder igen och går tillbaka så att man kan ställa sig på sidan om vägen och kolla. Samma sak där, han kollade lite, men stod annars snällt så stilla.

På vägen hem så bestämde jag mig för att testa att gå i en rätt så stor, men grund vattenpöl. Han försökte åla sig därifrån, men när han fått nosa lite och dricka så gick han försiktigt igenom den också. Tror nog att han kan bli en bra brukshäst. Vi klarade oss också ned för backen helskinnade.


Var är mina kompisar?

Ikväll vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, kanske ytterligare en skrittrunda. Sedan åker jag och Johan på semester några dagar så då får Maxim vila och ha det bra i hagen.

Det Positiva: Ut i skogen
Det Negativa: Bromsar

And on we go

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0