Fyrmästarens dotter

Boken som lästes under julhelgen lånades av min syster och heter Fyrmästarens dotter, skiven av Ann Rosman. Berättelsen utspelar sig på västkusten, nämare bestämt Marstrand och huvudpersonen är en kvinnlig kriminalpolis från Göteborg som heter Karin Adler.

Den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand bär på en hemlighet den inte längre vill bevara. Då renoveringen av den gamla fyrvaktarbostaden sker rasar den murade väggen i källaren ner och dess mörka hemlighet förs fram i ljuset. Vem är mannen som blivit inmurad i källarrummet? Hur dog han? Och vem är det som dyker om nätterna kring skäret?



Karin börjar nysta och lär sakta, men säkert, känna människorna i samhället där alla känner alla och familjeband går djupare än vad som syns på ytan. Ledtrådarna är i början få, men med envishet grävs det djupare i historien och vad som hände en sommar i slutet av 60-talet kan vara lösningen på det hela. Vem är levande och vem är död? Vem är egentligen vem?

Jag slukade verkligen den här boken, mellan släktbesök och pomenader som julhelgen annars bestod av, satt jag med näsan i boken. Jag gillade den till och med så mycket att jag köpte nästa bok här om dagen. Den var spännade och kanske overklig till viss del, men jag tyckte ändå att förklaringarna som gavs var trovärdiga. När jag googlade runt en del så var det många som tyckte att likheten med Camilla Läckberg var stor och eftersom jag inte läst något av henne tidigare köpte jag hennes första bok och plöjde för att jämföra och det finns helt klart likheter, så gillar man Camilla Läckbergs böcker gillar man nog denna också. Det gjorde jag, fast tvärt om då.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0