Kan man vara hög på Kendo?

Svaret är för min del utan tvekan ja! Ja, i fet stil och ett utropstecken, egentligen flera utropstecken, men då känner jag mig ännu mer löjligt än vad jag redan känner mig. Vakande i morse, direkt ut i verkligheten ur en Kendodröm. Sedan var det som om drömmen tryckte på och bara ville vara med under hela dagen. Någon vettig dröm var det heller inte, men den gick väl på det hela ut på att vi skulle träna kendo med en massa utbytesstudenter, en av killarna i vår nybörjargrupp skulle hålla passet på engelska och Anders hade inga kendokläder utan jeans. Mycket underligt var det hela.

I skolan snackade jag och Lollo kendo så det stod härliga till. Det bara rann ur oss. Först skulle träningen igår avhandlas in i minsta detalj, räckte liksom inte med att bara prata lite efter träningen igår utan idag gick vi noggrant igenom allting igen. Sedan så kom vi in på gradeingen, ett ämne som man inte kan sluta prata om, bara några veckor kvar nu och jag håller på att krevera av nervositet bara jag tänker på det. Spekulerade hej vilt på vad som kan komma, vilka tekniker vi måste lägga fokus på och så. Sedan gick vi över till morgondagens uppvisning och babblade på om vad vi ska göra och att vi måste träna och inte missa Kote och Do. Sedan förfasade vi oss över vad som skulle kunna gå fel, tappa en shinai till exempel (vilket hände oss båda i söndags) eller snubbla på sin Hakama så man ramlar i golvet. Sedan tror jag vi gick tillbaka till graderingen och diskuterade tränare och då framförallt Nisse och Anders. Insåg båda två att vi fått stora förebilder där, sedan  insåg man lite förskräckt att vi var väldigt idol-flick-aktiga och hoppade på stället över chansen att se Anders på uppvisningen under eftermiddagen. Undrar om de inser hur mycket de påverkar oss. Jag vet inte om det är stor skillnad mellan tjejer och killar, men varjefall kendotjejerna tenderar att ha en lite idolaktig inställning, kanske inte så extrema som vi var idag, men lite sådär vördnadsfulla. Lollo började nynna på en sång idag också, "Hakamasången" finns redan, men nu kom det en "Nisse-sång" också, mycket bra.

Tillslut kände vi att vi behövde byta ämne, så vi gick över till Sagan om drakens återkomst och diskuterade karaktärer och vilken Ajah vi helst skulle vara i. Sedan kom vi över på svärd igen och så var vi, av någon mystisk anledning, tillbaka i Kendon. Hela vår håltimme som skulle ägnas åt labrapportskrivning ägnades åt en massa pratande istället. Sedan så skulle vi gå på föreläsning, där klottrade Lollo blommor och jag en gubbe iklädd Men och Gi. Väntade otåligt till fyrarasten och hastade iväg till Colluseum och Inernational Day där det skulle vara kendouppvisning vid "fyratiden" med Anders. Tyvärr missade vi den kom vi fram till och det var lite surt. Såg dock Anders och So-Hei iklädda Gi och Hakama, så liten, liten kendodos blev det i allafall. Sedan vågade vi inte gå fram och prata med dem, men det är en helt annan sak utanför Dojon. Eftersom vi missade uppvisningen blev jag lite sur så jag bestämde mig för att gå hem och nu sitter jag här och sneglar på rustnigen i hallen. Johan kommer hit senare ikväll och då ska jag visa honom. Sedan ska jag öva lite små tekniker eftersom jag fått äran att visa dem imorgon.

Det Positiva: KENDO <3
Det Negativa: Missade uppvisning....

When you breath it, you live it.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0