Komma i form

Blivit många mornar i stallet denna vecka, helt enkelt för att få ihop livet lite bättre. Startade med en promenad på måndagen på ishala vägar, matten drattade omkull en gång, men slog sig inte allt för mycket. På tisdagen tog vi oss ner i ridhuset och släpade fram tre bommar och tre sockerbitar så jag kunde höja upp dem lite. Höll oss till skritt och gick över dem så han fick lyfta ordentligt på fötterna och försöka hålla ryggen rörlig och förhindra att låsningen kom tillbaka.
 
Även onsdag och torsdag var jag i stallet på morgonen innan jobbet, på onsdagen blev det en kort tömkörningsrunda i ridhuset, skritt och trav i ca 30 minuter, mest försöka jogga igång honom lite.
På torsdagsmorgone fick vi till en uteritt i morgonljuset, pigg häst med bra energi, travade på ganska ordentligt och någon kort galoppsträcka blev det också.
 
Fredag hade vi hovslagare, så hela dagen gick åt till stallet kan man säga. Blir ju lite extra tid som går åt när man ska få fram transporten, komma in i den (fick tina upp lite men det gick) och inte har varit ute och åkt på ett tag. Sedan efter hovslagarbesöket skulle tåbrodd och sulor på igen (vill inte transportera honom med tåbrodd i), alla sysslor skulle fixas, Maxim fick en tömkörningsrunda i ridhuset igen, försökte trava på ordentligt och mjuka upp lite, ganska så fin var han, men mattens teknik hade väl lite övrigt att önska om man säger så. Blev lite lösgaloppering också, han var inte jättepå, men i vänstervarvet sprang han fint på en volt runt mig <3
 
Lördagen blev det ut i skogen på hyperhäst. Lite väl mycket energi för fegismatten, även om han är otroligt lydig så kändes det som en dålig idé att tokgaloppera, men vi travade på ganska mycket i fin form och hittade även lite branta backar med snö att pulsa upp för, så vi var nöjda båda två när vi vände hem igen.
Och på söndagen fick han göra av med överskottsenergin och vi hade ett fantastiskt pass i ridhuset. Vi har ofta okej pass på hemmaplan, men ibland kommer även den där känslan vi kan på träningarna fram och då blir jag riktigt glad. Det var ändå 5-6 veckor sedan vi hade träning och att då kunna hitta känslan själv hemma känns otroligt bra. Vi gjorde inget jättekomplicerat, men lade lite mer krut på galoppdelen, jobbade förvänd på olika linjer och tempoväxlingar i trav. Han hade energi och bjöd till lite extra själv också, vilket är lite av en förutsättning för att det ska kännas bra. Kände lite på skänkelvikningarna också.
 
 
Startade denna vecka med vila på måndagen och så ridhuset på tisdagen. Ångrade mig att jag inte gick upp ordentligt på morgonen så jag hann rida då för på kvällen var det fullt upp med många ekipage och pågående träning. Och så hade vi stallmöte så många som passade in ridningen innan dess. Får se hur det ser ut framöver och det är ju nyttigt att ha andra runt omkring, men ibland är jag inte jättepepp på det. Planen var ändå bara att mjuka upp och känna på alla gångarter innan terminens första onsdagsträning och det lyckades vi med.
 
Och så har vi då dragit igång med träningsterminen igen! Så efterlängtat! Från oss alla tre inblandade tror jag också. Lite orutinerad kände jag mig med packning och allt som ska fixas innan och lite motigt att ge sig ut i mörkret, men det är bara att göra och vi kom fram i god tid. Maxim kändes fin redan från början, inte stel och ganska pigg, så vi startade med bra förutsättningar. Fin energi i traven, gjorde mjuka serpentiner och jag kunde koncentrera mig på att sitta fint och njuta lite. Skänkelvikningarna gick bra åt båda hållen, även om jag känner mig mer ansträngd för den undan höger skänkel och den är svårare för mig att rida. I galoppen jobbade checkade vi av den förvända runt fyrkantsspåret och lite olika linjer. Höger gick sjukt bra, i vänster måste jag få fram honom mer, men när jag väl fick det så gick det bra. Fick i läxa att öva tempoökningar på diagonalen från förvänd till rättvänd för att verkligen få in att ökningen ska se på hela diagonalen och utan ett avbrott som kommer och förstör.
 
Bakdelsvändningar blev det lite sedan, hjärnan blandade ihop det hela lite ibland, men vissa gånger fick vi till det. Då lade Maritha till att vi skulle skritta - göra bakdelsvändning - fatta galopp. Gick okej får jag säga, matten är ju inte den snabbaste med att ställa om sina hjälper, men vissa gånger var ända goskänt och han gjorde fina avsaktningar från galopp till skritt. Som avslutning kände vi på lite öppna på medellinjen i trav, jag måste vara supernoga med att komma in i den rätt så blir det några steg som blir bra. Sedan orkar varken han eller jag så mycket mer för tillfället, men ska öva lite på det hemma själv. Så positiv till hela passet och en fantastisk start på terminen, Maritha såg stor skillnad på honom och tyckte vi skulle fortsätta på samma spår, kanske ta ut equiteraputen igen och fortsätta massera själv också, för det hjälper uppenbarligen.
 
Sedan avslutade vi veckan med promenad på torsdagen och vila på fredagen. En härlig tur med frustande häst i vinterlandskapet på lördagen, lite på gränsen för pigg, men jag lyckades rida på energin och fick mycket gratis. Så härlig att trava i friskt tempo, inget i handen och nöjt frustande häst. Sedan galopperade vi även en del och där kunde jag också sitta och bara använda sätet och inte ha något i handen och han bara var där och lyssnade så himla bra, små, små tempoväxlingar och så så nöjd med den känslan.
Avslutade sedan veckan i ridhuset, lite halvkänsla på passet, var en träning samtidigt och det är lite olika hur bra det går att rida då, vill ju hålla mig ur vägen så gott det går, men beroende på vilka övningar de gör så blir det ju olika mycket plats kvar. Fick en mjuk häst i allafall och det var huvudsaken, red mest basic i alla gångarter och det kändes hyffsat bra.
 
Det Positiva: Vinter, vinter, vinter!
Det Negativa: Vill inte, vill inte bli sjuk
 
Going forward
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0