Föreberedelser och mycket dressyr

Tävlingsveckan var då här, själva tävlingen får ett eget inlägg senare.
 
Vi började veckan med vila för Maxim och simning för matten. På tisdagen skrittade vi fram ute och så gick vi inte i ridhuset en kortis, uppmjukande övningar, mycket serpentiner och tio-metersvolter i trav gjorde vi. I galoppen försökte vi rulla på och hålla galoppen, rida olika vägar, varva rättvänd och förvänd. Inte rida vägar ur programmet direkt, men försöka träna på momenten.
 
Sedan var det Marithaträning, i allafall lite svalare luft så det var inte helt outhärdligt att gå in i ridhuset. Vi fick också träffa bästa tidigare stallkompisarna som hade tiden innan. Fick börja ganska tidigt med galoppen, rulla på lite, jobba med serpentiner och rida olika vägar, öka på diagonalerna, en övning var att gå genom kortsidan i förvänd och sedan in på diagonalen, då kan man öka och sedan fortsätta i rättvänd genom nästa kortsida, väldigt bra för mig som då inte sitter och tänker på avbrottet. Lite lata var vi, så Maritha gick ut i ridhuset och ställa sig med longerspöet, hon använder det aldrig, men kan låta lite med det. Tror inte ens hon skulle behöva det, det räcker nog med att hon reser sig upp och går en bit in så är Maxim superfokuserad, på henne alltså... Men när han blir det så visar han hur mycket starkare han är i övningarna, plötsligt var han balanserad och rak genom vårt svåra hörn i vår svåra förvända galopp, jag måste bara våga hitta det läget själv, våga tro på att vi kan och är starka.
 
Några år sedan
Vi kämpade på med våra skänkelvikningar en del också, Maritha tränade också från marken att flytta vänster bakben (peta med mitt spö) medan jag satt på och så skulle jag lägga på skänkel när hon sa till. För att jag ska hitta känslan och Maxim ska förstå att han faktiskt kan flytta benet lite, lite till. Det är inte lätt, men i vissa lägen känns de bra, måste bara komma på hur vi får till det varje gång. Avslutade med lite längning av formen, eller i allafall försök till det. Ytterligare något att öva på!
 
Torsdagen blev promenad och mys, på fredagen red vi ut 45 minuter, matten fokuserade på den mentala biten, slappna av, låta honom gå på och glo på korna, inte spänna sig och klämma med knäna. Andas och fokusera på annat. Kräva jobb i vissa stunder och gå på långa tyglar i andra. Gick in 15 minuter i ridhuset, travade runt i friskt tempo och mjukade upp, samma sak i galopp med rättvänd och förvänd, men inte vägarna vi skulle rida i programmet. Hitta positiva känsla och framåtbjudning inför den stundande tävlingen som ska få ett alldeles eget inlägg.
 
Det Positiva: Vår tränare
Det Negativa: Tvivel
 
Tillsammans för alltid i mitt hjärta
 
Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0