Solen genom molnen

Veckan började med lång arbetsdag för matten, så när jag väl ramlade in i stallet ´strax innan 19 fanns inte mycket ork kvar. Maxim var också måndagstrött, stod mest och vilade huvudet i fönsterkarmen medans jag fixade i ordning allt. Blev en snabb avborstning och lite mys innan jag åkte hemåt.
 
Tisdag i ridhuset, vilket kändes helt okej, inte den allra bästa känslan, men ganska mjuk redan från början, tog kanske inte för sig lika mycket som jag är van vid numera, men gjorde allt jag bad om. Var lite hästar som kom och gick och dörren som var öppen ibland och stängd ibland, så lite sådana störmoment vi behöver bli bättre på. Men sammanfattningsvis en mjuk häst, men inte den bästa ryttarkänslan. Fick dock beröm dagen efter av stallkompis som tyckt att han såg så fin ut och jobbade mycket med ryggen, undrade om det var jobbigt att sitta ner och det är det ju...
 
Gillar sitt fönster <3
 
Iväg till Marithaträning i lite bättre tid än förra veckan vilket gör att man är lite bättre med mentalt redan från början. Han kändes återigen mjuk och fin, men jag fick fortfarande inte till dragläget så som jag vill. Pratade om frustrationen med Maritha och det kändes lite bättre efteråt, vi är ju inte riktigt där att jag hela tiden kan nå dit själv ännu. Vi fick göra lite olika roliga övningar även denna gång, hon hade ställt ut koner i hörnen samt några på mitten av medellinjen parallellt med X. Så vi fick börja i trav, rida från hörnet in på diagonalen, flytta i skänkelvikning in mellan konerna på medellinjen och sedan ställa om och byta håll och flytta ut till nästa hörn igen. Matten hängde på sniskan och Maxim försökte förstå denna nymodighet med att byta håll mitt i. Men vi fick till det ganska fint tillslut tycker jag och ibland när jag får till det i traven så känns det så otroligt! Sådär som att jag förstår inte riktigt hur den här hästen är min och jäklar vad bra han hade varit och hur långt han hade kommit om han haft en något mer talangfull ryttare på ryggen. Vi gick sedan över i galoppen och här kändes han speciellt i höger varv lite knacklig, vilket när jag rider själv leder till att jag tror att han är halt eller dödssjuk. Med Maritha på marken så ser hon ju och hon såg inget fel bara att galoppen inte blir i rätt takt för att han inte kommer fram ordentligt. Så vi red på en del och red samma bågar vi använt för skänkelvikning men nu för början till förvänd galopp, det blev han fin av och när jag blir lite lugnare i händerna och låter honom gå mer så blir det himla trevligt. Jag behöver komma ifrån det mer, men ska försöka tänka på det själv också. Vi vände upp på medellinjen i galopp några gånger också och där var jag bättre på att vända med ytterskänkeln och låta honom vara i munnen och han tog för sig framåt bättre också. Vi fick öva lite avsaktningar och halter också, en bit kvar, men bättre för varje gång. Sedan så tog vi halvt igenom och förvänd galopp genom kortsidan, blev inte så bra i vänster, men i höger höll vi ihop det bättre. Gäller att ta tag i det hemma igen också, har fått ligga lite på vila under sommaren. Avslutade med att kolla på öppnorna på medellinjen i trav, åt vänster var det fint, men åt höger fick vi inte riktigt till det, när vi gick tillbaka till skritt så blev det tillslut godkänt så då avslutade vi och travade av, fin känsla där och så och bitvis hittade jag dragläget i galoppen. Förmodligen är han lite trött och sliten och orkar helt enkelt inte, så det är att jobba vidare, lägga in skrittpauser och kämpa på helt enkelt. Utgångsläget är plötsligt ett helt annat än vad det var för ett år sedan.
 
Torsdag och fredag blev det uteritter, torsdagen med sällskap och en Maxim som inte verkade ett dugg trött, skrittade på i raketfart hela vägen och fick lyfta på fötterna ordentligt så jag tror det var bra. Gå igenom kroppen efter träningen liksom och mjuka upp med hjälp av naturen. Fredag red vi själva och joggade en hel del i trav runt de regnmjuka vägarna som fick ytterligare lite regn på sig när vi red, men det är rätt så mysigt, så länge det inte är allt för kallt så. Mjuk och fin blev han när han väl slappnade av, vi fick ta en liten omväg i skogen förbi kossorna som var lite väl nära staketet och väldigt intresserade av oss, men sedan blev det mer avslappnat och mjukt.
 
Sedan blev det vila hela helgen och så kör vi nya tag denna vecka!
 
Det Positiva: Energi
Det Negativa: Trötthet
 
Love until the end of time
 
Over and Out 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0