Träningshelg Stefan

Helgen gick i de gula (och grå) fina hästarnas tecken och massor med träning. Vi for iväg till Knivsta för ännu en träningshelg med Stefan och fjordhästgänget. Vi var lite färre denna gång, vilket min förkylning tackade för, lite senare start på morgonen och tidigare avslut på eftermiddagen. Första passet hade vi dressyr, Maxim var lite distraherad och inte riktigt så fin som han kan vara, men ändå väldigt bra för första passet tycker jag. Övade mycket på tempoväxlingar på volten, att inte ratta så mycket med händerna och låta honom gå framåt.


Lördagens andra pass hade vi valt hoppning, vilket gick väldigt bra, vi började lågt och så kunde vi succesivt höja och det kändes bra hela tiden, även om jag inte alltid hängde med när han hoppade av lite tidigt. Men vi övar på helt enkelt och det var väldigt roligt tyckte vi båda två. Vi hade tre hinder, som ett Y på banan, en oxer på medellinjen och så ett plank och ett rättuppstående på diagonalerna. Bra övning tycker jag så ska försöka bygga den hemma någon gång också. Vi behöver öva på att galoppera på framåt mer hemma så vi båda kan sätta upp farten lite. Och såklart försöka hoppa lite mer regelbundet.
 
Söndagens första pass var dressyr och här tycker jag att han var riktigt fin och med, fick lite filmat också och det är mest mig själv jag tycker borde ha gjort ett bättre jobb. Men träningsvärk kanske gjorde sitt till också. Ser lite kutryggig och bakåtlutad ut där jag sitter. Så behöver tänka mer på att spänna ländryggen och sträcka på mig, bättre än tidigare filmer tycker jag dock. I alla fall fick vi jobba på med tempoväxlingarna och galoppera lite. Även testa på lite öppna på långsidorna vilket gick förvånansvärt bra med tanke på hur lite vi gjort det och skänkelvikningar där det gick helt okej, behöver bromsa upp lite lite mer bara. Dock ser jag att jag sitter snett som tusan på filmen. Mer övning, försöka få någon att tjata på mig oftare hemma kanske. (Blink blink till Johan) Nåja träna vidare helt klart och jag är så glad över att vi ökat på Marithaträningarna till varje vecka, nu kanske vi kan komma någonstans i höst. Vi är anmälda till en tävling i oktober, på lång bana tyvärr, men det är nära att åka så jag kände att vi kör och ser vad som händer, är första reserv i dagsläget, men det känns optimistiskt. Sedan har jag spanat in en pay&ride också i början av december i Väsby, får se om vi kan vara med på den med ett LA-program, vi behöver ju börja någonstans.
Sista passet som också blev hoppning var bra, men vi var båda trötta, matten drabbades också av lite höjdrädsla. Men vi fick avsluta med bra språng. Allt som allt en mycket bra helg. Dock var jag otroligt sliten på söndagen, somnade nästan i solen och trodde jag skulle däcka totalt. Dock hade jag ju kvällsplaner också så när Maximen var avlämnad i hagen och alla saker inpackade (hade hunnit mocka och fixa allt i stallet på lördagen) så hann jag hem en snabbis och äta innan det blev promenad till ridbanan och drygt två timmar med att rensa ogräs där. Kommer bli bra och fint när vi är klara, men vilket slitgöra det är.

 
Idag blev det mys med massage och en liten promenad med bästa gul. Anmälde mig i sista stund till brukstävling i Stockholm på söndag så vi ska ladda hela veckan för det.

Det Positiva: helg med fjord
Det Negativa: Den sneda matten

Over and Out 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0