Herr Gul

Motivationen har varit lite upp och ner den senaste tiden. Mer om det i ett eget inlägg, just nu är det i alla fall uppåt igen. I alla fall kan jag ju berätta om hur det här veckan har börjat och inte om hur de senaste två sett ut. I söndags gav vi oss ut på lång skrittur på långa tyglar i skogen och hittade ridvägar. Över en timme i klar luft och snöflingor som virvlade omkring gjorde ändå att humöret lyftes och kärleken till häst och till den här sporten fick sig en skjuts igen.
 
 
 
På måndagen blev det dubbdäck på och sedan vila, samt en närmast desperat jakt för matten för att fixa ett ridhuskort. Vintern slog ju som sagt till mer eller mindre oväntat och ridbanan frös på innan vi hann fixa den ordentligt. Så för att komma någonstans den här vintern blev det ridhuskort i närmsta ridhuset 15 min skritt bort och premiärtur redan igår. Lillasyster Frida kom med som moraliskt stöd och extra ögon. Otroligt tacksamt med tanke på hur mycket bra ridning hon ser dagarna i ända. Vi har faktiskt varit i det här ridhuset för ca 2 år sedan och tränat ett par gånger, men vad hjälpte det nu.. Spänd häst och matte i början, som oroade sig för ridhusregler och vart alla andra höll till. Vi var fem i början, sedan fyra och så fick vi lite tid ensamma Maxim och jag innan vi fick sällskap igen av två andra. Så det gick väl sådär i början, lite bättre i mitten och ganska nöjd på slutet.
 
Vi jobbade lite på våra skänkelvikningar och Frida hetsade oss i galoppen, ungefär så som Maritha gör. De har speglar också så jag kommer kunna kolla lite själv framöver också. Springa fort i galoppen kanske kommer ta lite tid, men med lite hetshjälp då och då kanske vi kommer framåt. Planen är att rida dit två vardagskvällar i veckan måndag/tisdag och fredagar som det känns nu. Ska dock försöka luska ut när trycket är som minst, mest för att jag ska våga ta plats lite i taget.
 
Det finns inga dåliga kläder.
 
Bra var det att vi kom iväg i allafall. För idag kunde jag inte dra transporten över uppförslutet på den oplogade stallplan. Så träningen för Maritha fick jag ställa i till min förargelse, men med två decimeter snö senaste dygnet var det nog likt.  Vi bylsade på oss och red i skogen och jobbade dressyr där istället. Lite halt och med klumpar, men vi kunde trava en del och öva våra övergångar. Blir mer ridhus i veckan sedan! 
 
Det Positiva: Hjälp
Det Negativa: d-vitaminbrist
 
Don't follow, l e a d ! 
 
Over and Out 

Kommentarer
Postat av: Lillemmish

Fiin blogg =)

2016-11-10 @ 08:30:23
URL: http://nouw.com/lillemmish

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0