Det senaste

Vi började förra veckan med vila på måndagen, sedan tömkörde vi i härlig kvällssol på tisdagen, började med skritt längs järnvägen eftersom vi behöver jobba på vårt mål att kunna jogga tillsammans ute i skogen, tror vi kommer ta oss en bra bit på det. På onsdagen sken solen och det var över tio grader varmt, vi hade möte mellan ett till tre nere på stan och när det var slut tog jag en timmes flex och satt i sadeln vid fyratiden. Ut på mil-rundan med herr gul som för dagen började med att vara tittig och spänd, gick inte att gå förbi hundarna som vi passerat säkert hundra gånger tidigare, matten fick hoppa av och leda. Också spänd över vallarna, så vi travade lite, men varvade med skritt ibland, inte bästa underlaget heller, men det gick okej. Sedan där imot när asfalten tog slut och grusvägarna började då blev det ingen rast och ingen ro, trav blandat med galopp i de 3-4 km som kom innan det blev skritt på nya vägen med större grus och så galopp och trav i klätterbackarna på vägen hem. Då tyckte jag han var duktig och turen blev faktiskt riktigt trevlig, övade en del galoppfattningarn och de tar sig, övergångarna till trav där imot var väl inte världens snyggaste. Varm häst efteråt och trött ryttare, han höll i bra i allafall och hade tempot i traven och galoppen, i galoppen blir det lite avbrott när han tittar till för saker i dikeskanten om jag inte är med och driver i rätt ögonblick, men annars verkade han inte överdrivet trött ute i skogen, skrittade på ordentligt under skrittpauserna också utan större protester. På torsdagen red vi på ridbanan, skritt och trav och med målet att mjuka upp eventuella stela och trötta muskler, tycker det var riktigt bra, skänkelvikningar i båda gångarterna och så övade vi tiometersvolter i trav och lite uppridningar på medellinjen med halter. Det tar sig långsamt åt rätt håll.
 

På fredagen var matten ute och roade sig, eller rättare sagt stannade på jobbet och roade sig med kollegorna på fest, så Maxim fick nöja sig med hussen som susade ut och in och fixade allting. I lördags red vi ut igen i alla fall en ganska okej ensamtur med tittig häst där det kokade över en gång när det var hundar, människor och bilar på ett ställe där det ALDRIG är det. Så det så, vilket resulterade i en rivstart på 20 meter och drakblåsande. sedan fick matten hoppa av och skydda honom förbi det livsfarliga. Så ganska bra drag under hovarna. På söndagen var tur med stora svarta inbokad, även denna gång blev vi lite förhindrade i våra planer eftersom det kom snö som klampade en del, lite trav fick vi till i uppförsbackarna, men sedan red vi hem istället eftersom vi båda var livrädda nedför.

Så började så denna vecka med att vi löshoppade grabbarna grus. Kul tyckte de alla tre Maxim glänste faktiskt och var jätteduktig! 

Igår höll vi också till på ridbanan. Sista passet för matten på två veckor. Maxim ska lära känna några nya på ryggen under min frånvaro. Hoppas på att allt ska gå smidigt.  I allafall hade vi ett trevligt pass.  Bra tryck i traven och relativt mjuk och jämn. Okej galoppfattningar och jobb på volten och så gav vi oss på den förvänd och gjorde det bra också. Så motiverad, så stolt. Finaste guldprinsen! 

Det Positiva: att känna sig lycklig
Det Negativa: att vilja så mycket

Mot körsbärsblommnimgen i fjärran land 

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0