Terminens sista Marithaträning

Vår sista träning för terminen blev då av igår. Maxim var med redan från början i uppvärmningen, var mjuk och fin och pinnade på redan från början i traven. Inget stret eller soppa torsk. Vi kände lite på galoppen sedan och även där var han super från början.
 
Red igenom programmet och det gick så himla bra! Inga direkta totalmissar, dock saker som kan förbättras en hel del såklart, men inga avbrott och även den förvända galoppen gick bra. Vi övade lite sedan på travlängningarna som vi inte fick till riktigt, men som när jag red lätt kändes så mycket bättre och han tog i med sina små bakben och försökte, han förstod vad som förväntades av honom. Så mer träning hemma även på dem. Vi gjorde också om ryggningen, som ska vara halt-ryggning-fram i trav och jag fick öva på att hålla benen mer stilla och inte slänga omkring dem som jag gärna gör... Fixade det tillslut också, relativt rakt till och med. Vi gav oss sedan på mer förvänd galopp, fatta på långsidan innanför spåret, ut till spåret och genom kortsidan. Måste hjälpa till en hel del med att övertyga honom, men det gick faktiskt i båda varven! En kortsida och sedan är det bra med det, inte försöka igen och igen när det gått. Avslutande skänkelvikningar och sedan så travade vi av något varv på längre tyglar. Superhästen verkligen!
 
Vi kommer dit igen 
 
Jag är nöjd med hur jag red också, Maritha filmade några snuttar som jag fick se och det börjar i alla fall se mindre fladdrigt ut. Sedan behöver jag komma på hur jag ska stötta honom i den förvända galoppen, vad jag gör när det går bra, det är ju nytt för mig också, vi börjar komma dit nu, till saker jag inte gjort speciellt mycket eller inte alls och som jag inte riktigt har koll på. Även om jag mer och mer inser att jag inte kan mycket som ridning så finns det ju ändå grunderna som man gjort tillsammans med många olika hästar.
 
Toppenbra avslutning och så ska vi se om vi får till någon träning i slutet av juli också, annars drar vi igång igen i augusti.
 
Det Positiva: Snyggast i stan
Det Negativa: När ens häst besitter kvaliteer man inte är säker på att man kan förvalta.
 
You give mig light
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0