Lite blandat

Ja, veckorna går fort numera och jag hinner inte alls så mycket som jag vill.
I onsdags red vi ut, eller gjorde ett tappert försök till det i alla fall, mycket flugor och mygg i luften, så vi höll på att bli halvgalna båda två och då är han ändå inte en häst som brukar besväras så mycket. I alla fall red vi till vallen och i sällskap av ett rådjur som vägrade gå därifrån försökte vi oss på lite trav och jogging på volt och längs kanterna. Han kändes fin och mjuk, om än distraherad av flygfäna. Det är härligt att rida där i dressyrsadeln och verkligen kunna koncentrera sig på hur man sitter utan att behöva driva speciellt mycket.
 
Torsdagen körde vi ridbana innan det blev midsommar. Ett av de bättre hemmapassen, tränade på våra La:1 delar och han var helt med på noterna, även i den förvända galoppen så vad mer kan man vara än nöjd. Han fick åka till sommarhagen sedan och gå där till söndagen. Då red vi hem med en liten omväg upp i skogen med lite trav och galopp. Kändes ovanligt med för att ha vilat nästan 3 dygn och var mjuk och fin så länge han inte skulle kika på alla stenar.
 
 
Igår var det meningen att potentiella medryttaren skulle rida, men hon var sjuk så jag och Maxim tog ett pass med backträning. Galoppera så fort man kan uppför branta backen är rätt så lagom ibland när man inte orkar rida långt eller komma på vart man ska rida. Orkade ganska bra gjorde han också i värmen, dock är det ju lite bättre om man hade draghjälp, men alla andra hästar i stallet vilar eller är skadade. Lite tråkigt är det med ensamturer, men vi gör vad vi kan.
 
Ikväll red vi ett förberedande ridpass på banan inför träningen imorgon. Övade en hel del på skänkelvikningarna och det går väl långsamt framåt, även om jag skulle vilja ännu lite till. I övrigt, återigen ett bra hemmapass utan krångel och bråk, mjuk häst som var med och jobbade på superbra, vi körde en förvänd i höger och sedan bestämde jag att vi nöjde oss där, att börja med vänster när jag vet att det är risk för krångel kändes inte som om vi skulle ge oss inte på själva. Istället red vi travdelen av programmet och travade sedan av, superhästen! Så roligt att rida just nu!
 
Det Positiva: Älskade häst
Det Negativa: Flygfän
 
Summer will end to, better enjoy it while we can
 
Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0