Matihaträning

Vi började veckan lugnt med en promenad på måndagen och longering på tisdagen. Vilket såklart gjorde honom lite stelare och tråkigare i början av Marithaträningen, men då får vi hjälp med den situationen också. Glada nyheter var att jag inte satt lika snett denna gång, så jag ska försöka fortsätta stretcha, denna vecka börjar också core-träningen och den brukar göra att kroppen känns mer mjuk. Det är mycket som händer just nu så mycket i huvudet, men med Marithaträning så blir det total fokus på annat istället så efteråt kändes huvudet underbart tomt igen.
 
I alla fall fick vi jobba mycket på våra övergångar, berättade också om tävlingen och formen där så jag fick var noga med att han inte skulle dyka och lägga sig på bogarna. Fick till det riktigt bra tillslut, försökte tänka på att bromsa och göra halvhalterna och övergångarna med magen och några gånger riktigt kände jag hur han svarade på det. Galoppen kändes också riktigt fin, han springer på ganska bra själv nu, tror det beror på att han helt enkelt orkar mer. Sedan skulle vi ge oss på den förvända, i höger gick det helt okej även om det ser ut som hej kom och hjälp mig. Vi vände halvt igenom först och eftersom han har en tendens att bryta av alldeles för tidigt innan hörnet så skulle vi ta oss igenom kortsidan också för att bryta det mönstret. Som sagt höger gick okej, upp i fältsits, lösa tyglar och driva som en dåre (känns det som i alla fall). Då tar vi oss med livet i behåll genom hörnet i bibehållen galopp, men det känns som om vi kommer välta och ramla omkull när som helst. Lite mera försök i vänster, men sedan gick det tillslut också. Fick galoppera lugnt på en volt sedan i båda galopperna, då var han riktigt, riktigt fin, sög på framåt och undrade hela tiden om han skulle gå fortare. Söta hästen! Vi ska öva på för oss själva lite, nästa vecka är jag på konferens med jobbet så får stå över träningen då. Känns lite surt, men att åka till Italien blir nog rätt bra det med.
 
Jag blir så sjukt inspirerad och motiverad att träna och rida efter en sådan här träning. Så glad att jag hittat en så bra tränare, letar också en LA:1 att rida i höst, om så lokal som pay and ride, vad som helst egentligen så jag i alla fall får testa.
 

I torsdags blev det en kort skrittvända. Långatyglar på bortvägen och lite jobb i skritten på hemvägen. På fredagen red jag ett pass på ridbanan, mest lättridning i trav och lätt sits i galopp. Fin Maxim som skötte sig bra. Körde sedan ihop sig lite under helgen, hann ihop allafall longera över en upphöjd bom I alla gångarter på lördagen och på söndag morgon en fin skogstur på en av alla vägar jag kommer sakna. Mycket galopp även här och det gick helt okej, försökte träna förvänd i kurvorna också. Sedan bar det av till arland och flyg mot Italien. Matten måste jobba lite...

Det Positiva: När hästen är så fin så fin
Det Negativa: en vecka innan DM

Over and Out 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0