Lokal Dressyr LC:1 Östervåla och Bruksridning Almunge

Helgen var då full av aktiviteter. Redan klockan fem ringde klockan på lördagsmorgonen och förvånansvärt nog kom jag upp och hann till och med äta lite frukost innan det bar av till stallet. Alla andra fick gå ut i hagen och Maxim in i transporten och så for vi iväg till Östervåla. Lite sent kom vi iväg och lite längre tid att åka än jag trott, så något stressad när vi kom fram, men det gick bra ändå. Mysig tävlingsplats i skogen, okej framridning också på samma underlag, dock blev det lite många mot slutet av min framridning, men eftersom jag hade startnummer fem så berörde det inte mig så mycket. Tycker nog att jag fick till en någorlunda framridning ändå, följde min plan där det gick, mycket övergångar och flytta för skänkeln. När vi går in och rider runt banan stannar han och bajsar, innan startsignal så det var ju bra. Programmet då, vi gjorde allt vi skulle och ungefär när vi skulle det. Jag försökte tänka på att släppa ner knäna och andas. Vilket jag tycker att jag lyckades med, så jag bromsade inte med knäna i alla fall. Glömde dock bort att hitta känslan också och släppa efter i handen ibland för att checka av. Så nu låste jag händerna lite istället och han gick en del bakom lod vilket det blev nedslag och kommentarer om i hela protokollet i princip. Det är ju svårt att springa på framåt också när matten håller i... Så det grämer mig en del, men nya tag nästa gång. På plussidan finns också att han inte var speciellt tittig, framridningen var precis bredvid tävlingsbanan och det tror jag var en fördel. 57% i alla fall, 5:or och 6:or ganska jämt fördelat och två 7:or för sista uppridningen och höger galoppvolt (?)
 
 
 
På söndagen åkte vi till Almunge, dags för Bruks igen! Johan följde med som funktionär och stöd. Maxim gick snällt in i transporten igen, även om han kanske undrade vad som flugit i matten, två dagar i rad!? Sju ridekipage var vi denna dag och sex körekipage. Börjar känna igen några nu också vilket är kul, flera skulle till DM om två veckor också, så då känner jag några där med. C bygger väldigt bra banor, ofta har de något oväntat i lydnadshindret eller vid flytta föremål, vilket snabbt har blivit Maxims och min Akilles häl. Plus bryggan då förstås. Lydnadshindret var denna gång mattor upphängda på ett torkstreck och föremålet en liten mjölk-kanna. Något snällare än plastväskan med bollar från förra gången. Ganska lugn var jag, men nervös såklart, målet var satt till att inte ramla av denna gång.
 
 
 
I funktionskontrollen som alltid är spännande, främst när den är på gräs, var han förvånansvärt snäll. Gjorde ingen ansats till att äta medan jag sadlade faktiskt, jätteglad över det. Kanske en engångsgrej, men ändå! Första hindret var gatubrunn, förra gången träffade han den, men denna så missade vi, samt trampade utanför en spånlinje för att han tittade på nummerskyltarna... 40 straff där. Trav och tre hinder sedan, inga problem efter lite uppmuntran, därefter halt på 20 sekunder där ha nöjt stod och tittade. Bryggan sedan, matten klumpade sig lite när hon skulle av så han backade bort från bryggan, dock så kastade han sig inte och jag höll kvar tyglarna och följde efter, Lugnt och fint, tillbaka, matten upp, promenera bort till andra änden och så på därifrån, 30 straff där. Vidare bort över träbron utan problem, genom portarna i trav, vi sög båda in magen och höll in knäna kändes det som, han var väldigt fin där och jag försökte rida bra vägar för att inte ställa till det. Tillbaka över bron, ner på ridbanan igen och så backa i vinkel. Ställde upp, backade steg för steg som en stjärna, 0 straff i det hindret!! Första någonsin tror jag, visst är det kanske lite smalare på DM, men ändå, Maxim vet var han ska hålla fötterna ibland. Vidare över pressening, liten tvekan, så 10 straff, men sedan lugnt och fint över, skrittbommar där vi snubblade in över den första, men lät de andra två ligga kvar, 10 straff. Lydnadshindret med mattorna, sneglade och kollade på dem, och vi skrittade fast det egentligen var trav, men det kan jag ta bara vi kommer förbi. Genom bollhavet sedan utan problem och så rutan som gick enligt plan, en liten hov utanför så 5 straff där. Flytta föremål var nästa, vi gick in mellan de blå tunnorna, Maxim kollade på båda, nosade lite, jag visade kannan också, lyfte den lite och så, sedan gick vi vidare, 30 straff som sagt, vill man vinna behöver man klara alla momenten felfritt, men vill man sitta kvar får man ta vissa beslut ibland. Trav genom korridoren som avslutning där vi trampade lite utanför 30 straff. 1 straffpoäng på bedömning under ridning 166 straff slutade vi på, inget u, ingen avtrillning. Fina, fina hästen! Så stolt över honom. Han fick gå i en av småhagarna sedan och jag hjälpte till att föra in poängen i generalprotokoll och så. Vi behövde sedan åka när körningen började tyvärr. Men hade en super-förmiddag med dessa trevliga människor.  
 
Så nöjd med min helg, sakta, sakta går vi framåt i alla fall och ge upp finns inte i tankarna just nu.
 
Det Positiva: Finste gula
Det Negativa: Ibland måste man förändra även saker som är bra
 
Together we get stronger and stronger
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0