Vägen framåt

Fantastiskt höstväder denna vecka och på måndagen kunde jag faktiskt åka en halvtimme tidigare från jobbet och komma till stallet i skaplig tid. Inte oft man kan det, ändå har jag de senaste veckorna varit duktig och infunnit mig innan åtta varje dag, men inte ofta som sagt som jag kunnat ta fyrabussen hem. Men ibland har man flyt och kan sadla sin ädla springare för en tur på vallen i kvällssolen, tänkte jag mig i alla fall. Tji fick jag för på vallen åkte en traktor omkring och grejade, vi skrittade runt lite och jobbade skänkelvikningar och något som var början till bakdelsvändningar innan vi gav upp och red grusvägen istället. Mycket trav, en del övergångar, tänka på att vara lätt i handen och så lite galopp på det, trots läskiga stubbar och stenar att skygga för. Framåt, framåt, framåt, lite stretigt i mellanåt, men det blev bättre och på hemvägen skrittade han med sina långa steg och såg nöjd ut.
 
Tisdag trim på ridbanan inför Maritaträningen, jobba med skänkelvikningar i skritten först och sedan trava med inslag av volter, försökte tänka framåt, ner med hälarna och lätt i handen även här. Han var lite stel, men tycker att vi löste det på ett bra sätt, rakare ställning i högervarvet och att gå in på volter och ställa ofta. Vi gjorde även några skänkelvikningar åt båda hållen och åt vänster tycker jag att de börjar bli riktigt bra, han backar inte av på samma sätt som han gjort tidigare utan håller tempot bättre och det är mer tvärning på dem också. Så nöjd med att det går framåt. Vi jobbade sedan på vår läxa med övergångarna vilket gick med blandade resultat, denna dag var det bromsen som inte riktigt fungerade som jag ville, men även det blev bättre efter lite övning. Galoppen sedan och lät honom rulla på och försökte få ett bra tempo, ner med hälarna, slappna av i knäna, varvade fyrkant och volter ganska mycket. Högervarvet var stretigt och dant, men blev något bättre. Vänstervarvet som brukar vara kantigt blev tillslut riktigt, riktigt trevligt att rida i. Vi testade också förvända en gång, höger inga problem, vänster fick jag göra ett försök till, tror han började bli lite trätt där också, så vi travade av och myste med massage i stallgången istället.
 
Minnen från sommarkvällar
Onsdagen och Maritaträningen blev inställd för hon hade hjärnskakning stackaren. Bytte raskt om till longering på ridbanan istället, över två upphöjda bommar på en volt. Han fungerar så bra med longering nu och jag tyckte att han kämpade på fint. Jobbigt i galoppen, men vi klarade att hålla den i båda varven och ta oss över bommarna med någorlunda teknik. På torsdagen fick jag massage och Johan var i stallet och fixade, vilket var ett klokt beslut efter som jag däckade med huvudvärk och ömmande muskler när jag kom hem och inte rörde mig mycket från soffan under kvällen.
 
Blev lugnt även på fredagen, en promenad längs med hjärnvägen och sedan bus på ridbanan. Jobbade med den snabba galoppen och att han i allafall ska ta för sig när jag inte är i vägen. Sedan lekte vi lite följa john också och han var så fin, följsam och lyssnade på mig kroppspråk. Hjärtehästen nummer 1! Lördagen tog vi oss då till den nyslagna vallen och lallade runt där i trav och försökte få lite ordning på grejerna. Mot slutet blev han mjukare och mer avslappnad.
 
Det Positiva: Gula luddiga öron
Det Negativa: När hösttröttheten väller in
 
Together we are strong
 
Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0