Terrängträning!

Terrängträningen hängde lite på en skör tråd trodde jag ett tag, men mitt reservdäck till bilen visade sig vara awsome så vi åkte ändå. Johan hängde också med så jag har hoppbilder att visa! Det ni.
 
Maxim lite stirrig när vi kom fram, men lugnade sig när kompisarna också var där. Han var inte vidare på får jag väl säga, men vi skrittade fram och travade samt galopperade lite. När vi så skulle börja hoppa fram var det en bil som backade i närheten, typ in på kanten av banan och hade sig, vilket störde mig och Maxim, jag borde ha kunnat ta mig förbi det bättre, men det blev sådär kan vi säga. Nåja, sedan fick vi öva tempoväxlingar och verkligen få fram honom. Tränaren hjälpte till och fick sig också ett motionspass, hon behövde peta till honom en gång i rumpan, sedan förstod han att han skulle springa snabbare om hon kom nära. Det behövdes verkligen kan vi säga, jag behöver känna vilken galopp som är bra och lita på att det inte går för fort, han ska också svara framåt kvickare och där är jag lite för snäll. Så vi fick öva mycket på det hela passet, även när vi "vilade" och skrittade runt, samma princip som Marita med andra ord. Och jag vet ju det här, men det är så svårt att efterleva ibland. Vi hoppade bank uppför sedan och det gjorde han super och så ett annat hinder också och rullade lite varannan gång på dessa och så tempoväxling mellan. Sedan hoppade vi stock in i skogen och stock ut ur skogen, med lite hjälp även här från tränaren så fick vi till det tillslut. Sedan gick vi ner och rullade på gren, häck och grav lite varannan gång här också och började få till lite fina språng innan vi var helt slut. Avslutade med trappan ner som vi testade förra gången, i trav och det gick lite bättre även om jag fortfarande är närmast skräckslagen. Svettig häst och svettig matte. Lite bilder blir det i detta inlägg, eventuellt något filmklipp i veckan, vi får se vad tiden säger.
 
Gul knubbis, vit fluffis och brun bebis
Framåt Matten, framåt!
 Någon gång kanske vi till och med vågar hoppa över svamparna, vem vet. 
 
Idag red vi längs järnvägen med hela gänget, skrittade bort och hem, travade bort och hem. Maxim hade gasen i, skulle skritttävla och vara först! Så nytta gjorde det, bibehålla och förbättra försöker vi fortsätt med.
 
Det Positiva: Glad häst
Det Negativa: Orkeslös matte
 
Så värt!
 
Over and Out
 
 

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - en alternativ hästblogg

ÅH vad kul med terrängträning! Tror min pålle skulle älska det :) Dock känns det lite farligt :O

Skulle du förresten vilja göra bloglovinbyte? Alltså att vi följer varandra via bloglovin? :) <3

2015-10-11 @ 11:37:30
URL: http://neapocalypse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0