Vårkväll

Hela denna vecka är som en slags uppladdning. Både på hästfronten och jobbfronten. På fredag kommer det ett studiebesök från mitt gamla jobb, ska bli superkul, men en hel del planering som krävs, även om jag bett om hjälp så är det ändå jag som planerat och håller i det övergripande. Och på söndag ska jag och Maxim på äventyr, inte speciellt långt, bara upp till vårt vanliga ridhus. Men vi ska på endagarskurs och rida två pass för Nina Keskitalo, det ska bli väldigt spännande, två av stallkompisarna ska också dit. Så under dagen kommer Maxim att få låna en box som han kan vila och äta lunch i mellan passen och för mig ingår också lunch. Ser mycket fram imot det och hoppas på att Maxim ska orka också.
 
Vi började veckan med att rida fram och tillbaka till Länna och sedan några varv på ridbanan med mycket serpentiner i trav och bara mjuka upp kroppen. Han kändes rätt så bra, skrittade bort till Länna och så trav på hemvägen, i skritten jobbade vi på ordentligt med att flytta och böja. Försökte lite i traven också, men där var han lite fokuserad på annat också. På ridbanan sedan var han fin och kändes ganska rund och mjuk. Som sagt mest serpentiner, men tog någon diagonal med lite tempoväxling mot slutet också.
 
 
Tisdag var hussedag och matte vilade hemma i stugan, eller först jobbade hon en timme extra också, som sagt, planering samtidigt som övrigt jobb ska flyta. Idag så drog vi ut i skogen med vita busponnyn (som rymt två gånger från hagen under dagen och straffades med att få tidig ingång i boxen medans övriga fick vara ute i kvällssolen) och fullblodet. Vi red och klättrade i backarna mot ridhuset, regnet hade gjort vägen något mjukare. Maxim hade lite lång startsträcka och vi lullade på bakom de andra i början. Men när vi kom till första galoppbacken och de andra försvann runt en krök i ungefär tre sekunder blev det lite mer fart under hovarna. Efter det var han väldigt noga med att pinna på med benen. Jag vågade till och med låta honom göra det (förutom i nedförsbackarna, vi kan ta dem i trav, men galopp är överkurs för matte). Ju längre vi red desto piggare och gladare blev han, han fick glänsa och trava genom vattenpölarna (till och med galoppera en gång) också och visa hur det ska gå till. När fullblodet gick i samlad galopp uppför en backe i slutet fick Maxim springa om honom och då blev han ännu mer nöjd med sig själv, även om han inte kom ikapp den vita ponnyn. Blev en lång skrittur hem sedan, men det var skönt, Maxim var blöt av svett också, men hann nästan torka. Borstning och massage hemma i stallgången innan det var godnatt.
 
Det Positiva: Ridkompisar
Det Negativa: Saknar de gamla ridkompisarna ibland ändå
 
For all the times we went out

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0