Dressyrtävling LB:1 Dannemora

Tävling, tävling, tävling. Vi kanske kan konstatera att utomhustävlingar är lite mer vår grej, så ska försöka att hitta sådana i höst. Är också nöjd med att jag följde min plan på det stora hela, även om jag blev distraherad och det var ganska trångt på framridningen.
Det gick okej i början när vi var ute på gräset där man också kunde rida fram, vi skrittade ett bra tag (husse skrittade fram medans jag gjorde mig  i ordning) sedan jobbade vi med våra fyrkantiga volter och lite serpentiner, han kändes mjuk och med, om än lite avvaktande. Vi travade lite på gräset också, men det var lite knöligt. Sedan gick vi in på grusbanan där det var trångt tycker jag och jag fick inte riktigt det utrymme jag ville alltid, men vi gjorde vårt bästa och galopperade en hel del, både runt fyrkanten och på volt för att försöka mjuka upp. Jag tror jag måste våga mer här, men känner att det nog kommer, det går ju väldigt bra på träning nu när vi galopperar, så vi måste föra över det till att fungera hemma och sedan fungera på tävling. I alla fall kändes det som upplägget var bra. När det var vår tur red vi först runt banan (stor bana och så hade de satt upp dressyrstaket med rätt mått inne på den, men gott om plats att rida runt och så satt domaren i en bil) och kollade in domarbilen som i princip alla hästar reagerat över, så också Maxim, men jag manade på och hann trava förbi några gånger och visa honom den så var det ganska lugnt sedan. När vi fick startsignal fattade jag galopp och galopperade en långsida innan övergång till trav och så direkt in, vilket gjorde att det kändes som om energin från galoppen följde med in på banan fram till halten i alla fall.
 
Är nöjd med travprogrammet och även skritten, det är första gången jag har fått kommentaren att det var "prydliga" vägar faktiskt. I galoppen tappade vi som väntat en del energi och då kunde vi inte heller behålla formen, några längningar blev det inte att tala om i någon gångart.  Sedan blev vägarna lite sämre i galoppen också, eftersom jag mest fick koncentrera mig på att hålla den. Men jag är nöjd med båda uppridningarna där han hade lite mer energi och som sagt travprogrammet. Vi ska träna galopp i sommar så att det stänker om det och även försöka åka en del till banan i Almunge och rida så vi över på distraktioner och bortaplan. Jag tycker att vi gjorde vårt jobb denna gång, båda två, tog oss förbi en hel del saker vi haft problem med tidigare och det känns som om vi är tillbaka på banan. Procenten blev 56,42% och det känns helt okej med tanke på hur tidigare tävlingar gått, detta är det högsta vi ridit ihop sedan flytten och också den bästa ritten sedan flytten. Slutkommentar "Ganska prydligt ridet på häst med för dagen alltför bristande energi." Så sant som det är sagt, vi jobbar vidare med det.
 
Maxim tyckte nog att det bästa med dagen var att husse var med och lät honom beta gräs efteråt och att både mamma, pappa och min syster var där för att heja på vilket betydde klappar på Maxim.
 
 
På söndagen blev det skritt ute i skogen. Först red vi vallen och jobbade lite i skritten där, lite förflyttningar och serpentiner, sedan över alfaltsvägen och till den andra vallen, där jag ville att han skulle jobba på så bra det gick med tanke på underlaget, sedan forsade vi genom skogen och byggde på vår stig. En rätt trevlig tur för oss båda, när vi kommit hem och myst lite gick vi ut och betade gräs, eller Maxim betade och jag plockade, han skulle in i boxen sedan så passade på att plocka lite färskt gräs som han fick där. 
 
Idag blev det hoppning, dock inte för matte, jag fick stå på marken och beundra min fina häst. Insåg efter ett tag att vänta nu, är det någonsin någon som hoppat honom förutom mig? Ehh, nej, jag tror inte det, förutom något skutt över ett sockerbitshinder som syster tog för bra många år sedan. Inte har vi hoppat speciellt regelbundet sedan Linköpingstiden och Lenaträningarna heller, men nu på sistone har vi försökt. Det gick ganska bra i allafall, han har ju inga problem med att hoppa, det är mest sträckan mellan hindren som är ett problem. R fick jobba bra mycket för att få fram honom (och hade träningsvärk när hon hoppade sin egna vita busponny efteråt), men jag tyckte det såg väldigt bra ut för att vara första gången, sjukt nöjd med sig själv blev han när han klarade en linje på två hinder(!!). Hoppade lite bana gjorde de på slutet också. Hux flux ska vi tydligen åka och hoppa terränghinder på torsdag också. Vad har jag gett mig in på!? Matten ska nämligen pilota den gula traktorn runt, på de lägsta hindren vill säga. Sedan kanske han får hoppa högre om R är sugen på det. Det blir kul med lite äventyr (försöker jag intala mig själv). 
 
Det Positiva: Äntligen lite bättre tävlingskänsla
Det Negativa: Trånga framridningar
 
Having fun?

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0