Återfokusering

Tre dagars intensivt ridanade för oss båda. Jag har försökt smälta och analysera vår dressyrträningar och försökt fortsätta jobba med det vi fick med oss därifrån. Det har alltid varit min filosofi att jobba med dressyr ute i skogen också, så när Nina i söndags föreslog det som ett sätt att jobba med min egen ridning och komma ifrån tjatandet, kände jag mest att, ja, det är klart, så tänker jag ju redan. Men efter tre dagar nu med verklig fokus ute i skogen/banan inser jag att jag ändå tappat lite av det tänket den senaste tiden. Så det är bra med påminnelser.
 
I torsdags red vi och klättrade, vanligtvis när vi tar den vägen brukar det bara mer konditionträning än något annat, men denna gång fokuserade vi lite annorlunda. Mycket jobb i skritt först, både i backarna och annars, samma sak i traven och blev han ostadig i formen gick jag ner i skritt igen för att hitta den. Maxim var lite jobbig i början och tyckte väl att jag var lite onödigt krävande, men sedan jobbade han på bra. Målet är att han ska kunna galoppera backarna i lite mer samling och form (inte bara forsa uppför i rasande fart, även om han naturligtvis ska få göra det ibland också).
 
Igår red vi till vallen som visade sig vara lite blöt, men det gick ganska okej ändå. Började jobba i skritten och gjorde fyrkantiga volter och flyttade bakdelen i hörnen. Travade och försökte ställa lite mer än vanligt på volterna, jobbade en del med serpentiner också. Sedan jobbade vi lite övergångar trav-galopp-trav och även lite fattningar från skritt. Fokus på att hela tiden hålla kvar formen. Det gick bra tycker jag, red på tredelade bettet vilket jag inte gör så ofta på vallen, men han var lugn och lyssnade bra och galoppen blev bra den också.
 
I morse hade jag frukost i stallet så var där och släppte ut hela gänget. Mockade noggrannt och strödde nytt. Maxim hade lagom börjat knapra gräs när jag var klar. Vi red fram längs med järnvägen, skritt bortåt, jobbade en del skänkelvikningar, men var annars noga med att han skulle hålla formen och jobba på annars också. Travade på tillbakavägen och han var supertrevlig, tre dagar i rad med bra ridning gör att startsträckan kortas ner rätt så rejält. Hemma igen gick vi in på banan, började med att trava över fyra travbommar som jag höjt upp lite i ena änden. De låg på långsidan så vi red runt på en lite mindra oval i båda varven och tog dem, varvad med lite tio-metersvolter på andra långsidan. Det gick ganska bra, gäller för oss båda att komma på knepet bara. Sedan gick vi över i galopp och vårt vänstervarv, jobbade på volten över en upphöj bom,  i början hade vi lite problem med att landa i galopp, men sedan fick vi fart på det hela och det gick riktigt bra, även högervarvet flöt på bra. Han är så rolig, för det blir jobbigt tycker han, att galoppera på volt, skutta över upphöjd bom och därimellan gå i form, så då tar han i ännu lite mer och småfrustar. Det stod några hinder ute också, tre stycken på en halvbåde ungefär, insåg att det var lite överkurs för oss, men vi tog två av dem i allafall och skippade mittenhindret. Det gick bra när jag inte slarvade, för då rev han det andra hindret, men även där fick vi lite snurrr på det hela. Travade av några varv och så gick vi en sväng som avskrittning. Blev stretching, massage och mys i stallgången också och lite gräsätande på det innan han fick gå till kompisarna i hagen.
 
Förhoppningsvis blir det lite mer hoppning i Maxims liv framöver, pratade med stallmattes dotter igår (har pratade med stallmatte om det tidigare) så nu ska vi planera in en tid och så ska hon testa att hoppa Maxim. Lite modigare än mig och van vid fart och fläkt då hon vanligtvis rider vita busponnyn. Jag tror han kan tycka det är kul, vi får hoppas att det fungerar bra. Får se när det blir av, har ju dressyrtävling nästa lördag så frågan är hur jag ska lägga upp veckan som kommer, annars kan det nog bli veckan efter.
 
Det Positiva: Fokusering
Det Negativa: Hur kan man tappa så mycket?
 
I will love this forever

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0