Sten vs Hund

Helgen bjöd på fint väder och många stalltimmar. Både Maximpyssel och lite annat pyssel i stallet som jag skjutit upp alldeles för länge.
 
På lördagen blev det en tur på ridbanan. Hade lite halvdåligt fokus kan jag tycka såhär i efterhand, så det blev också ett halvbra pass. Testade och rida med sporrar också igen och det fungerade bra tyckte jag, tänkte mycket på att inte sitta och trycka med skänklarna utan ge hjälpen och vänta på snabb reaktion. 
Efter lite framskrittning så började vi jobba lite i skritten och mjuka upp, lite serpentiner och så, samma sak i trav sedan. Jobbade en del på volten med att minska och öka den. När han kändes ganska så fin gick vi över till galoppen, hade lagt ut tre galoppbommar på voltspåret som vi försökte oss på, men det är ju bara att konstatera att jag ska hålla mig till enkelbommar i galoppen, eftersom jag inte vet vad jag håller på med när jag lägger ut dem. Vi övergav det ganska raskt, ingen av oss behöver sämre bom-självförtroende än vad vi redan har. Istället lekte vi lite istället, okej jag spårade kanske ur lite, men man måste ju försöka sig på nya saker eller hur. Vi började i allafall med fattningar i skritt på volten och det är gick ju bra så då försökte vi oss på att galoppera, ner till skritt kring medellinjen och så fatta den andra galoppen och gå in på nästa volt, så det blev en åttavolt. Det gick väldigt bra, han är duktig på fattningarna, det är själva övergången direkt från galopp till skritt som vi behöver öva lite mer på, men någon gång så kändes det superbra. Jag kunde ju ha nöjt mig här, men nejdå, nu ska vi testa byta sa jag! "Vad tusan håller du på mig?" undrade Maxim och gjorde sitt bästa för att förstå. Det är inte lätt att ha mig till matte ibland. Vi leker med tanken i allafall.
 
Fladdrande stubbman <3
På söndagen var vi ute i skogen i 1,5 timme. Mest skritt och lite trav, avkoppling för hjärnan var det tänkt som. Maxim tyckte det hände lite för mycket grejer hela tiden, men hade nog en ganska avslappnad tur ändå. Jag menar, hästen är sjukt lugn när vi möter tre Dobermanhundar, som skäller lite lagom skrämmande för att tio meter efter skygga och tvärstirra på en sten. Den kan ju anfalla liksom? Och det var många potentiella överfalls-stenar ute i skogen. Numer räcker det ju dock att matte säger att det är okej så brukar han fortsätta. Sol, tyst skog och harar gjorde det till en alldeles utmärkt söndagstur.
 
Början av veckan var relativt lugn. Rask promenad på måndagskvällen, nyttigt för oss båda. Maxim var väldigt trevlig denna kväll och gick den bästa takten, på slakt grimskaft och tog ut stegen ordentligt. Dagen efter körde vi uteritt i mörker på grusväg. Jobbade i skritt fram och tillbaka en gång och trav nästa vända. Ganska trevlig, vi höll på att krocka med ett rådjur. Jag förstod inte vad han var så tveksam över och såg det inte förrän det stod och stirrade på oss tre meter bort. När jag pratade med det sprang det sin väg. Modiga hästen hoppade överraskat ett steg åt sidan, men sedan var det inte mer med det. Det är skillnad på gång och gång tydligen (förra veckan stack han ju som en tog för något osynligt på vallen).
 
Igår då red vi på ridbanan. Några andra hade hoppat tidigare under dagen och hindren var kvar så vi skuttade lite där det tillät i lampskenet. Blev mest jobb över upphöjd bom (med koner under som han faktiskt inte reagerade på) och så tog vi några skutt över ett större kryss. Åh vad det känns att vi är ringrostiga båda två, jag har inte full koll på grejerna känner jag och stackars Maxim får lösa sakerna lite bäst han kan. Hur jag lyckades hoppa in hästen kändes som något av ett mirakel (eller så var det helt och hållet Lenas förtjänst även om jag satt på). Mitt vanligaste misstag är väl att sluta rida för tidigt, det blir så perfekt (för det mesta) när jag lugnt håller om och väntar in hindret. Varför kan jag inte göra det varje gång för? Sedan är ju jag och avstånd sådär bra vänner, men det är nog mest en träningssak. Duktig var han i allafall för det mesta, trots att stallkamraten kom ut och lekte loppan i longerlinan och det låg soptunnor och bildäck på de där konsiga hindren som vi inte hoppade. Men åh vad jag saknade Lenas guidning denna dag (det gör jag ofta), jakten på den perfekta allroundtränaren fortgår (eller ja, jakten på träningar överhuvudtaget fortgår).
 
Idag hade jag morgon i stallet och Maxim vilodag. Lyckades över förväntan (hann till och med äta två frukostar, en innan stallet och en mellan stallet och bussen). Kom relativt bra till stallet och jobbade in en timmes plusflex, plus att jag hade coreträning. Kände mig awsome idag på jobbet dessutom, mycket att göra, men när det går framåt blir man glad.
Imorgon blir det antingen ridbana eller uteritt, beror på väder och jobbtider
 
Det Positiva: Mysstunder
Det Negativa: Lär dig rida människa
 
How did we get this far?

Over and Out
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0