I ridbanans teckan

Vi började veckan med ett pass på nyharvad ridbana. Inte helt fel. Maxim kände nog av lite från söndagens galopptur så efter uppvärmning i alla gångarter arbetade vi mest i skritt och trav. Han blev väldigt fin och trevlig tillslut tycker jag. Vi började som sagt med lite uppvärmning, jobbade lite i skritten med serpentiner och lite på samma sätt i traven, innan vi tog några varv i galopp åt båda hållen. Sedan gick vi över till att rida lite programdelar ur LB:3 som vi ska tävla i slutet av månaden. Det kändes väl lite sådär, uppridningarna blev hyffsade, halterna sådär och 10 metersvolterna blev inte riktigt så mjuka som jag tänkte mig. Det kändes som om jag mest studsade omkring där uppe, vilket är en ganska vanlig känsla jag får när han har lite mer energi i stegen. Så jag tog bort stigbyglarna ett tag och försökte koncentrera mig på att sitta ner i hans energiska trav och inte bromsa upp den som brukar bli min motreaktion. Vips så infann sig känslan lite då och då! Vi fortsatte jobba med lite serpentiner och sedan med tempoväxlingar på diagonalen också, både i skritten och traven. Sedan travade vi av ganska så nöjda efter drygt 45 mins jobbande.
 
Tisdagen var tanken att vi skulle löshoppa tre hästar i stallet. Men stallmatten blev sjuk så jag blev själv. Dock hade jag ju lovat Maxim hoppning och dessutom varit på massage på eftermiddagen så var inte så sugen på att rida. Blev så att jag lade ut tre travbommar, den mittesta upphöjd som jag longerade över och sedan byggde jag ett hinder som han fick löshoppa efter det. Tror han tyckte det var lite kul, även om han blev väldigt fokuserade på mig efter att han fått första godisen. Lite lagom jobbigt tyckte jag att det var i allafall.
 
Onsdagen var hussedag och jag var ute och svirade med jobbet. Eller ja, drack ett glas vin till middagen jag var på tillsammans med arbetskompisarna. Så idag blev det uteritt i mörker, 30 minuters skrittjobbande på grusväg. Lite spänd Maxim, det finns så mycket här i världen man kan bli rädd för. Saker som man sett hundra gånger tidigare. Imorgon planeras i allafall längre uteritt och kanske till och med i sol, eller skymmning i allafall. Bara mina jobbplaner går ihop sig så ska det nog gå.
 
Det Positiva: Utan täcke!
Det Negativa: Kalla nätter
 
Love me like you do

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0