Dressyrtävling LB:3 Heby

Jo, pust och stön, landat i soffan efter en lång dag. Vid halv sju var jag i stallet och gav frukost till alla. Sedan packade jag in alla saker, putsade på Maxim och gjorde i ordning honom inför resan. Han mumsade hö och var lugn, bara när jag kom med transportskydden han började gå omkring lite (brukar bara ha dem när jag åker längre sträckor, har andra skydd när jag åker på träning i närheten till exempel). Men jag var lugn (allt flöt på bra och vi låg före tidsschemat) så han hetsade inte så mycket. Sedan in i transporten utan problem, när jag satte mig i bilen kom klumpen i magen som jag brukar få inför tävling, bara det att den brukar komma tidigare och ofta strula till något med Maxim innan vi kommer iväg. Som sagt, nu kom den efter istället eftersom jag hållit min planering så himla bra, den försvann ganska snabbt igen och vi rullade mot Heby. Det känns lite märkligt, att plötsligt tävla på ställen som man under sin uppväxt åkt förbi igen och igen, utan att egntligen lägga märke till dem. Jag hoppas att jag någon gång kommer få tävla i Tierp, min gamla hemmaklubb. Så mycket minnen och jag skulle så gärna vilja skapa nya med Maxim där.
 
Vi kom fram i god tid, Maxim fick äta lite hö, jag åt lite frukt, anmälde och kollade på den första som startade. Bad och fick hjälp av grannarna att lasta ur, kändes bra ur säkerhetssynpunkt, även om det brukar gå bra annars också, men kändes som om vi inte skulle chansa idag. Vi gick ett varv och spanade som han brukar göra och sedan band jag upp honom vid transporten och gjorde i ordning. Sedan skrittade jag nog fram för hand ungefär en kvart innan vi gick in i ridhuset. Där gick vi också en sväng innan jag satt upp och fortsatte skritta. Jobbade lite i skritten, serpentiner, skänkelvikningar och lite öppna för att mjuka upp. Sedan travade vi igång, nästan på glappande tyglar bara för att få igång kroppen lite mer innan jag började gå in på volter och ställa lite. Vi tog en skrittpaus när det började släppa och sedan travade vi lite till innan vi tog galopperna åt båda hållen med skrittpaus mellan, höll mig mestadels på volt, men när jag var på spåret försökte jag tänka öppna. Han kändes mjuk och fin efter det här. Ännu en skrittpaus, jobbade lite med tempoväxling i skritten och sedan travade vi runt lite till innan vi gick ut och väntade i solen på vår tur.
 
I ridhuset var det spännande saker att se på, speciellt läktaren var ju lite lattjo att stirra på, men det gick relativt bra, jag höll mig kall. Red lätt och visade alla väggar från båda hållen, i början utan speciella krav mer än att han skulle gå fram och så försökte jag ha en mjuk hand.
 
Efter startsignal började vi bra tycker jag med uppridningen, sedan, pga hans tveksamhet till läktaren kom vi inte riktigt ut i hörnet som tänkt. Första 10-meters volten ganska bra, men lite stor och halten därefter är nog en av de bättre vi gjort (han stod jämt med benen, i form (även om han kastade med huvudet någon gång). MEllantraven på diagonalen kändes också som någon av de bättre vi gjort (även om domaren ville att jag skulle våga trycka på mer). Serpentinerna som brukar gå bra gick inte så bra (här någonstans tappade jag all planering och slarvred vägarna känns det som). Mellanskritten fick vi en 7:a på! Sedan gick det väl utför kan vi säga. Fan fattade bra och hade en relativt bra form, sedan fick vi avbrott och omslag på diagonalen och flera moment efter blev bara kasst eftersom jag inte hade någon ridplanering. Jag måste verkligen fokusera på att rida moment för moment, det är det största fokuset till nästa gång. Vi halkade i allafall ner på 4:or och 5:or i galoppen efter det här. Återhämtade oss lite på slutet och fick en 7:a på uppridningen. Totalt 53,94%, inte sist, men lång ifrån de närmare 60% som jag tycker att vi borde kunna uppnå.
 
Domarens slutkommentar: "Taktmässig och rejäl skritt, men önskar mer energi och påskjut. Det påverkar din sits och hästens form. Slarviga vägar och hörn idag. Onödiga poäng att slarva bort..."
 
Det jag tar med mig från dagen är framridningen och att planen där höll, även om det blev lite förseningar så kändes han inte direkt trött på banan. Han tappade lite energi när vi kom in på banan, men inte alls i den omfattning som han gjort tidigare. Det jag ska fokusera på nästa gång är att få lika bra förutsättningar och sedan rida programmet moment för moment. Redan om två veckor är det dags igen!
 
Det var jobbigt att köra hem sedan så jag hoppas på hästskötarsällskap nästa gång. Nu ska jag vila lite på soffan och så får vi se om dagen bjuder på något mer roligt.
 
Det Positiva: Lätthanterliga häst
Det Negativa: Svårhanterlig matte
 
Myrsteg framåt

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0