Glädje

Nu ska vi se, veckan är snart slut igen och tiden flyger iväg. Två arbetsdagar kvar till semester. Nästa år ska jag nog om det funkar lägga in semestern en vecka tidigare.
 
Maxim vilade i måndags, välförtjänt efter förra helgen. På tisdagen fick vi sällskap ut, tillsammans med stora svarta och hans mattes kompis. Superkul! Hon kan området rätt så väl eftersom hon haft häst i närheten tidigare, så nu kunde jag äntligen bli visad stigen som går så man ganska lätt kan fortsätta hem till stallet igen. Vi hade en trevlig kvällstur mestadels i skritt. Maxim fick öva på övergångarna till och från trav en del för att hänga med, stora svarta har väldigt långa ben och vet hur han ska använda dem. Jag försökte jobba med min sits och med magmusklerna vilket gick ganska bra, han blev superfin!
 
Onsdagen red vi till en gammal fotbollsplan och jobbade lite dressyr, det gick väl ganska så bra tycker jag, försökte ha energi i traven och det gick så pass att jag plötsligt fick jobba bra mycket mer att med sitsen istället. Superbra! Sedan har jag börjat sitta och väsa för mig själv att jag ska "Ner med hälarna" Galopperade gjorde vi också, vilket gick bra i högervarvet, där kunde vi samla rätt bra och jobba på en mindre volt. I vänster blev det jobbigare och protester på den lilla volten som vi fick öka något. När Maxim bockar för att det är jobbigt så får man acceptera att vi inte är starka nog ännu och gå ner en nivå, det är så sällan han säger ifrån, så jag blev lite förvånad, men det är bra så jag vet när gränsen passeras.
 
 
 
 
I förrgår skulle vi får sällskap igen, men stora svatas sko hängde lös så vi fick ställa in. Av någon anledning hade jag det på känn och hade även lagt in galopptränset i bilen. Så på med det och ut på regnmjuka grusvägar och jobba. En hel del fattningar från skritt blev det och jag försökte även mig på att flytta honom i galoppen över vägen och det gick bra åt ena hållet i högergaloppen, men inte alls i vänstergaloppen. Vi leker ju lite med saker som vi är nya med båda två, men det är kul! Han blev lite trött eftersom vi höll ganska bra tempo, men den rundan är verkligen super att köra konditionsträning på så den ska vi rida minst en gång i veckan, kommer även kunna rida den i höst när vi bor hemma igen, men då blir det en ännu längre tur. Vi mötte också två bilar och han var superduktig, stod och väntade på sidan om vägen med matte i sadeln båda gångerna! Trots att det sprutade grus och hade sig!
 
Igår varvade vi ner igen med promenad, blåbärsplockning (för matte) och gräsätande (för Maxim) för att orka med dagens äventyr. Vi red nämligen hem till stallet och hoppade lite på ridbanan. Det tog 40 minuter dit med mest skritt och lite trav, samt en nästan tappad matte (livsfarliga vethögar såklart precis där körmänniskan med alla nordsvenskar bor och precis var i färd med att visa hingst på ridbanan...), så vi var lagom uppvärmda när vi kom fram. Började i trav och jobbade på volten med fem cavalettibommar varav nr 2 och 4 var upphöjda. Vi försökte behålla ställningen och böjningen genom serien och tillslut gick det ovanligt bra skulle jag vilja säga, även om han är lite stelar än vad jag skulle önska för tillfället. Sedan hoppade vi ett rättuppstående på långsidan några gånger åt båda hållen, försökte jobba med att landa i samma galopp som vi hade innan hindret. Tog sedan det rättuppstående, ut på diagonalen över en bom, genom kortsidan och det rättuppstående från andra hållet, han börjar fatta vad det går ut på nu, men jag måste bli bättre på att visa honom vart vi ska efter hindret. Sista gånger så bytte han faktiskt galopp efter bommen och kom rätt mot hindret utan att jag behövde rätta honom, sedan behövde jag rätta honom efter ladningen sista gången, men, men, jag måste som sagt bli tydligare. Sprången var alla bra, förutom ett som blev flackt och då rev han, matten måste vara mer med helt enkelt, han kändes pigg och starkare än vanligt, orkade galoppera på ett helt annat sätt än innan och även få mer energi mot hindret och jag kunde "gasa på" mot det, träning lönar sig helt enkelt! Han fick stretching, badning och schampoonering sedan och torka i hagen medans jag tömde boxen. Vi åker på semester en vecka ungefär från tisdag och vill de högtryckstvätta stallet då så är Maxims box redo! Sedan gick vi tillbaka till sommarhagen, skritt hela vägen och det tog 55 minuter. Då stannade vi och blev "överfallna" av ett gäng barn som ville klappa också. Han är för rolig alltså, först kom en tjej och snart kom det fler och fler, tror de var 6 eller 7 tillslut och han står där så snällt, blixtstilla och låter sig klappas, snusar lite på dem, men blir inte bufflig som han kan vara mot vuxna.
 
Imorgon tror jag det blir lite dressyrridning igen och en lugnare tur på måndag och så blir det semester för oss båda i en veckas tid ungefär.
 
Det Positiva: Söta nordisföl
Det Negativa: Mygg till förbannelse
 
Flying together

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0