Snöyra

Veckan gick väl ungefär som planerat, fort som attan och en hel del jobb i början av veckan. Men det känns bra att jobba in lite flex, det brukar ju gå åt. Vädret bestämde sig för vinter och minusgrader igen, tack så mycket för det, snälla låt bli att ändra dig på ett tag nu.
 
Planeringen följdes ganska så bra. Promenad på måndagen vilket nog var lagom efter söndagsträningen. Lagom för matten också kan tilläggas, påmindes om de där core-musklerna som vi ska börja leta fram igen. Blev vila på tisdagen och bara mys. På onsdgagen åkte vi till ridhuset (eftersom det skulle bli sämre väder på torsdagen) och det gick bra. Lite spännande var det med två islandshästar som sprang omkring där inne, men vi hade en längre skrittuppvärmning och koncentrerade oss för det mesta på oss själva. Sedan travade vi runt lite med volter och serpentiner och så galopperade vi lite också. Han var fin och jag fortsatte att tänka öppna i vänster varv och tyckte det hjälpte en hel del. Dessutom fick vi till några riktigt härliga galoppfattningar både från skritt och trav. Vi gjorde en del övergångar skritt-galopp och det tar sig det med, men det är lättare att träna på ute när han vill mer framåt själv.
 
 
På torsdagen var underlaget tillräckligt bra hemma på ridbanan för lite tömkörning. Kunde till och med trava lite och han var superfin och mjuk redan från början. Vi tog ytterligare en promenad på igår under stjärnhimmlen, kallt och mysigt med avslappnad häst och matte som försökte tänka bort träningsvärken från terminens första corepass som var brutalt. Idag värker hela kroppen, men ut i skogen skulle vi! Bättre underlag än vad jag trodde också, inte alls speciellt halt. Vi skrittade stigen genom skogen och vägen genom bostadsområdet till vallen. Där tog vi ett och ett halvt varv i trav innan vi gick över vägen till den andra vallen. Fick trixa lite för där var det skidspår och jag ville inte förstöra för mycket. Fick till lite trav och galopp på den vallen också, sedan fick vi en liten vilostund och stirrade på en fyrhjuling som drog en pulka på vägen. Väntade tills den åkt vidare innan vi tog grusvägen och fortsatte mot backarna. Blev trav och lite galopp när underlaget tillät, han fick till och med galoppera uppför en av backarna två gånger, det var jobbigt tyckte en anfådd Maxim. Men kul också, han var glad och galopperade självmant på ett par ställen också. Styrde hemåt igen, stötte på skidåkare som var jätteläskiga och en människa som promenerade på grusvägen. Han fick trava en del på tillbakavägen för att få ur sig lite energi. Vet inte riktigt om det lyckades för när jag ledde sista biten hem slog han på power-walk-skritten (min träningsvärk tackar inte för det). Men han var så glad hela turen idag och det smittar av sig.
 
Som vanligt blev det mys-stretching efteråt och lite extra massage innan han fick blötmat och gå ut till kompisarna i hagen igen. Jag lyckades till och med stretcha lite själv så vi får se hur träningsvärken mår imorgon.
 
Det Positiva: Gula öron med bruna toppar
Det Negativa: Ibland känns saker helt enkelt fel
 
Måste ta lite beslut snart.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0