Med liten gul i månsken

Halvbra gick det denna vecka med palneringen. Började bra med PowerWalk på måndagskvällen i friskt tempo, sedan vila på tisdagen då jag var i Stockholm med jobbet.
 
Så onsdagen då, enligt väderprognosen skulle det vara plusgrader och molnligt medans det på torsdagen skulle snöa hela dagen och sedan frysa på. I mitt huvud ändrade jag då planeringen och bestämde ridhus på onsdagen istället, så det skulle bli av liksom. Jo, tjena, på kvällen var det sludd precis överallt och slirigt även utan transport. Det stod bilar parkerade på konstiga ställen och långtradare som hade ett himla sjå att inte köra fast på lilla asfaltsvägen, när sedan stallkompisen som bor borta vid ridhuset tycket vägen var för dålig där borta och inte tänkte åka så ställde jag in jag med. Dumt att hamna i diket liksom. Istället tog vi på tömkörningsgrejerna och gick ner på den slaskiga ridbanan.
 
Jobbade lite i skritt med att mjuka upp och stoppa in bakbenen under magen. Sedan joggade vi runt en hel del, mindre volter, större volter, serpentinbågar och lite övergångar. Försökte vara på honom om att få upp nosen lite eftersom han gärna böjer in den för mycket. Svårt är det, men tillslut fick vi till det hyffsat på en mindre volt när jag var med på yttertygeln, bara styrde lite lätt med inner och koncentrerade mig på att driva bort inre bakben. Sjukt irriterande matte tyckte Maxim och viftade på svansen, passade på att "bli rädd" en gång också i början och sprang en sväng över ridbanan utan matte. Livet är spännande med liten gul för det mesta.
 
Ge mig snö som förra året...
Torsdagskvällen blev det skrittjobb i skogen i ca 40 minuter. Red längs med järnvägen två gånger fram och tillbaka. Skänkevikningar, miniserpentiner, lite halter och tempoväxlingar. Mjuk som smör och så nöjd med sig själv, fanns lite snö kvar att pulsa i också, så han fick jobba en del, gick och småfrustade för sig själv och försökte ibland smygöka upp i trav. Ni vet de där ridpassen som mest ger en massa energi? Ett sådant var det. Sedan är jag lite missnöjd över att behöva skynda till bussen, men det är ju så sällan, så jag får tänka att han klarar sig utan mys vissa dagar i veckan.
 
Idag fredag, beslutsam som attan, för nu skulle det bli ridhus av! Trots lång arbetsdag, coreträning och en hel del saker att göra hemma så plockade vi fram lite extra energi och gav oss iväg. Visste att vi skulle få sällskap av hoppekipage, men tänkte att det bara är bra för oss att ha andra omrking oss och ändå försöka fokusera på vårt. Den delen gick faktiskt ypperligt, faktiskt gick det mesta helt okej idag. Efter framskrittning och värmning i trav gav vi oss på galoppen. Volter blandat med lite fyrkantsspår, försökte galoppera lite längre intervaller (ge mig snö så vi kan rulla runt, runt på vallen i galopp). Högervarvet var fint och "lätt" och i vänster fick jag kämpa, kämpa, kämpa med att få in bogen, ibland gick det lite lite bättre, men när man strävar efter samma känsla som i det andra varvet, så tja... Försökte tänka öppna, men jag får inte riktigt till det tycker jag. Efter skrittpaus fortsatte vi med galoppen, men nu med mer fokus på fattningar från och övergångar till skritt. Jätteduktig var han! Lekande lätt i höger och svårare i vänster, men det gick. Jobbade även lite med övergångar trav-skritt på slutet innan vi travade av. Han var jättetrött efteråt, jättejobbigt att hålla koll på vad matte vill, spana efter monster bakom sargen, försöka bekanta sig med vis flickhäst och spana in kameramannen hon hade med sig. Men han hade för det mesta bra fokus på mig och jag tycker att jag var med och red "mitt" men samtigit hade koll på vart de andra var. I nästa vecka ska vi skippa dressyrsadeln och åka till ridhuset och hoppa! Så det så. Åkte hem i mörkret och snöyran, Maxim fick stretching och lite massage i stallgången. Jag kan ju inte så mycket, men försökte känna om det var skillnad på muklerna i höger och vänster sida och det tyckte jag att det var. Bogen var betydligt mycket stelare på vänstersidan och lika så "rumpmuskel" kändes lite hårdare. Klämde lite och det kändes som lite lossnade, men jag vågar ju inte göra så mycket. Undrar om man kan göra fel och bara göra det värre? Vill gå kurs... Kvällsfodrade och åkte hemåt, nu är det snart sovdags. Imorgon blir nog en lugn dag för Maxim, kanske promenad, kanske lugn uteritt, beroende på vad jag hinner med. På söndag ska vi åka och träna igen! Bokat och klart, ska bli superkul.
 
Det Positiva: Gul häst
Det Negativa: Slarvar med sömntimmarna
 
Tar ett djupt andetag och andas ut...
 
Over and Out
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0