Dressyrträning

Jodå, vi kom iväg på träning idag. Inte till de närmaste ridhuset för den vägen var isig och knögglig. Så vi valde att åka till tränarens anläggning istället, tog ca 20 minuter att åka, så inte så farligt långt. Lite stressigt på ditvägen, vilket kanske var lite onödigt, men det är svårt att veta hur allt fungerar med nytt ställe och ny tränare. Vi kom fram hyffsat i tid i allafall och Maxim kikade sig nyfiket omkring. Skrittade fram medans stallkompisen fortfarande var kvar, men sedan var vi själva. Spännande med nytt ridhus sa Maxim, stirrade på speglarna, kikade på hästarna på andra sidan väggen och tyckte att bilvägen som gick utanför ena kortsidan var lite väl nära.
 
 
Vi travade en del i början och var mycket på volten och försöka få ställningen åt rätt håll. Skulle tänka lite öppna för att få igenom den mer och det är ju lite så jag jobbat själv tidigare så det kändes bra. Det är alltid kul att få sina ideér bekräftade och att man är inne på rätt spår. Jobbade en hel del i galoppen på samma sätt, i höger tycker jag att han var riktigt fin, men i vänster är det svårare. En gång passade han på att bli rädd för tränaren på läktaren och drog tvärs över ridhuset. Vi fick också försöka oss på det här med förvänd galopp, vilket vi inte gjort så mycket tidigare, det gick inte så bra denna gång, men jag ska fortsätta öva själv till nästa gång.
 
Så kul att vara igång igen, att få hjälp och se vad som behöver göras för att vi ska ta oss ytterligare ett steg framåt. Johan var med och filmade lite, ska se om jag kan klippa ihop och lägga upp här framöver.
 
Det Positiva: Träna!
Det Negativa: Ur form
 
Together we are one

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0