Bushäst

Det är bättre om han busar för sig själv...
 
Idag stod dressyrfokus på vallen på schemat enligt matte. Enligt Maxim stod det fri fart och bus på schemat, men vi lyckades komma fram till någon sorts kompromiss tillslut så tror vi båda blev nöjda. Jag chansade återigen med det tredelade bettet, är han på fel humör så blir det ofta inte så bra, men är han på rätt humör så blir han så mycket finare och jag får en bättre känsla på det än pelhamet, även om jag får jobba lite mer för det.
 
Han var väl på lagom humör kan man säga, men så länge han hade en uppgift att koncentrera sig på så fungerade det hela fint. Vi började och tog varvet runt vallen i trav, blandade in lite volter och serpentiner för att bromsa upp lite. Sedan rullade vi runt lite på en åttavolt tills han började känns mjuk och fin. Körde också lite galopp på volt, fattningarna från skritt satt ibland som en smäck! I högervarvet satt jag mest och njöt och lät honom rulla på, han gick så bra i form och verkade så nöjd. I vänster var det mer jobb såklart, för oss båda, men det känns bara bättre och bättre hela tiden. Någon var ute och jagade också så brann av ett skott mitt i alltihop, så blev lite fartfyllt ett kort tag. Sedan skulle vi avsluta med lite galopp längs skrogssidan av vallen. Jihaa, sa Maxim och brände iväg så fort han kunde kändes det som, fortare än vad jag var bekväm med i allafall. Han saktade ganska snällt in, men sedan fortsatte han att försöka öka, sänkte huvudet och ruskade på det, sådär som han gör innan det blir bus av det hela. Slapp dock det denna gång, långsidan tillbaka sedan var han fin och lugnare så vi travade av lite och skrittade hem igen.
 
Har blivit en del stalltid denna helg vilket varit skönt, men jag är verkligen helt slut efteråt, förstår inte hur det går ihop sig ibland. Nu ska jag ladda inför ännu en arbetsvecka som väntar med en hel del roligheter.
 
Det Positiva: Gula spetsade öron
Det Negativa: Vart tar tiden vägen?
 
Love the way we are

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0