Ridhuskväll

Vardagslyx är att ens häst springer på transporten, man kommer till ridhuset, är själv kan lägga fram några bommar och sätta på musiken och träna i sin ensamhet. Vi bortser från det faktum att det var ytterst nära att jag inte kom iväg alls, eftersom jag höll på att dratta på ändan på stallplan innan jag knappt hunnit ur bilen.
 
När jag kom till stallet stod Maxim och sov, ungefär som vanligt alltså, han gillar att vila efter middagen. Men när allt var klart och vi var redo att åka stod han med spetsade öron i dörren och väntade. Som sagt var vi ensamma, så tog fram tre travbommar och la ut, höjde upp den mittersta på sockerbitar. Skrittade fram först, jobbade lite i skritten med tempoväxlingar, korta upp några steg, länga ut några steg. Red också lite snett igenom som de brukar ligga i programmen och jobbade med lite mer ökad skritt. Gick också igenom lite skänkelvikningar och öppna. Travade igång och höll oss mest på fyrkanten med lite öppnatänk och på stora volter, avslutade med några serpentiner för att checka av. Sedan gjorde vi lite samma i galopp, fyrkantsspår och stora volter. Så härlig att kunna rida ordentligt runt fyrkanten i galoppen utan att behöva vara i vägen eller ha andra i vägen. Han kändes bra, så stor skillnad när han är mjuk nästan direkt även i galoppen, men denna gång skulle vi ju inte lägga fokuset där, utan efter en paus gick vi över till travjobbet.
 
 
Jobbade på stor volt med lite övergångar till skritt, tempoväxlingar i trav (tänka några steg bak några steg fram osv) och även minska/öka volten lite. Övade på några diagonaler också, några blev bra, andra inte så bra, men, men vi övar vidare. Vände upp några gånger också och gjorde halter på medellinjen, där har vi blivit lite bättre i alla fall. Vi avslutade med att vända upp, göra skänkelvikning ut till väggen och sedan ta bommarna innan vi travade av. Jobbigt sa Maxim och blev alldeles varm och svettig, speciellt i ansiktet där han har så mycket päls.
 
Det blev stretching n'r vi kom hem, lite mys och sedan god-mat i krubban innan jag kvällsfodrade. Jag gillar mina torsdagskvällar, även om de blir långa.
 
Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Dålig sits
 
You will be missed in my dreams

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0