Lätt som en plätt

Helgen gick som vanligt snabbt. Även om jag tyckte att jag inte gjorde så mycket. Det blir mer aktivitet följande helger som kommer, så ganska skönt ändå att ägna timmar åt att mysa i soffan med serier och filmer. Tid med Maxim också förstås. Vi hade sol både lördag och söndag så passade bra med uteritter.
 
På lördagen blev det backträning skogsvägen som går nästan bort till ridhuset. Inte lika bra underlag som förra helgen, men vi kunde trava och galoppera endel. Var ute 80 min mot förra veckans 60 så ganska stor skillnad på tempo. Maxim var lite stirrig och tittade på saker, funderar över om han kände lukter av djur i skogen och det var det han reagerade på, men svårt att veta. Annars var han bitvis väldigt fin och det känns att han blir starkare och starkare.
 
<3 Sol+snö+stubbman <3

 
Söndagen gick vi till vallen, där var ganska hårt i de upptrampade spåren så vi fick göra lite nya så att han inte snubblade så mycket, istället blev det ju jobbigt eftersom snön var rätt så djup och relativt hård. Tog stora varvet runt hela vallen några gånger i trav och sedan även i galopp åt båda hållen. Övade på att hålla i galoppen längre sträcka och jag övade på min lätta sits.
 
På måndagen lyckades vi longera på ridbanan, övade lite övergångar mellan skritt och trav som han lyssnade väldigt bra på, vi har blivit ganska duktiga på att longera måste jag säga. Han lyssnar bra, förmodligen för att jag fått in tekniken bättre. Vila och hussedag på tisdagen och ikväll var vi ute på mystur längs med järnvägen i mörkret. Han var fantastiskt fin faktiskt, körde skritt fram och tillbaka först vilket tar ca 20 minuter, sedan trav fram och tillbaka en gång. I skritten jobbade vi mycket med allt möjligt, skänkelvikningar, öppna, halter, tempoväxlingar, vilket han alltid blir himla fin av, så sedan var det bara att njuta i traven när han jobbade på i bra tempo och form, även på hemvägen gick det bra, han ökade lite, men jag kunde bromsa upp utan att han stretade imot i handen och han lyssnade så himla bra. Jättenöjd, blev ju inte så lång tur, men bra uppvärmning inför imorgon då ridhus är planerat. Där ska vi jobba mycket med trav tänkte jag, övergångar och tempoväxlingar och min sits ska vara fokus. Så hoppas vi bara att vi kommer iväg med transporten.
 
Det Positiva: När det känns så lätt
Det Negativa: När det inte finns någonstans att rida
 
Love me like you do

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0