Tiden som gått

Så fick jag då äntligen semester, för två veckor sedan närmare bestämt, direkt på kvällen den tisdagen satte vi oss på ett tåg med destination norr, men mer om det senare, tänkte börja med att berätta om Maxim och de pass vi hunnit med sedan jag kom hem igen. 
 
Vi kom hem tidigt på i torsdags så jag åkte till Maxim lagom tills han ätit upp sin frukost på förmiddagen. Ibland när man varit borta så blir han lite avvaktande och sur och undrar vad man vill när man dyker upp igen. Denna gång blev dock mitt mattehjärta varmt när jag ropar och två gula öron vänds mot mig längre bort i hagen. Sedan en bestämd skritt fram till grinden och mig och ner med mulen i min famn, "Är det verkligen du matte?" tycktes han säga. Ägnade ungefär en timme åt mys i stallgången, borstning och frisering av man. Sedan tömkörde vi lite på ridbanan i skritt och trav för att komma igång lite, stelt var det, men tillslut tycker jag att det började släppa.
 
Träning i juni hemma.
Fredagen blev longering över bommar i alla gångarter och sedan åka tillbaka till sommarhagen igen. Lördagen vila och lite klapp och gos från våra besökande gäster. Söndagen red vi ut med stora svarta på upptäcktsfärd, mycket nyttig skritt, med en hel del träning på övergångar till trav. På hemvägen blev det också lite galopp, raksträcka, stora svarta en bit framför och tydligen en Maxim som vilat sig i form, för så samlat tror jag aldrig han gått tidigare, lätt i munnen, mjuk i formen och jag behövde bara sitta där och njuta.
 
Måndagen egen tur, lite upptäcktsfärd, mutter över snubbel bland rötter och stenar, min häst är bland det klumpigaste jag stött på, men han höll oss på benen, mest skritt även denna dag, travade lite på fotbollsplanen i slutet av turen, kände på båda varven lite lätt bara. Igår åkte vi till ridbanan och tränade lite dressyr. Jobbade en del i skritten först för att göra det lättare för mig själv. Skänkelvikningar och fyrkantiga hörn på volterna. Trav med en del öka/minska volt och lite övergångar. Galopperade en snutt i båda varven också, nu har han bytt sida igen med vilken som känns med kantig och jobbig. Nöjda och glada efter en stund i allafall. Ikväll ska vi träna för Maritha så då blir det att ta tag i grejer ordentligt, med bra hjälp från marken.
 
Det Positiva: Kära återseendenfiins.blogg.se
Det Negativa: Nästa år blir det inget bete...
 
The best friend I will ever get

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0