I vårens tid

Ja, hela veckan gick upp i ett nafs. Planeringen har det varit lite si så där med.
På söndagen efter tävlingen så tänke jag första promenera en sväng, men Maxim var på tårna så istället fick han busa lite lös på ridbanan, på så sätt fortsätter vi att vara vänner. 
 
Veckan började sedan med vila eftersom jag var ganska så trött. På tisdagen var vi ute och sprang med fullblodskompisen i skogen med kvällssol. Det var en finfin tur med en hel del galopp upp för backarna och annars en hel del trav. Maxim visade att bruksträningen sitter i och travade utan tvekan genom de stora vattenpölarna med den lite mer tveksamma kompisen i svansen.
 
På onsdagen red vi lite lösgörande på ridbanan, började mycket redan i skritten med serpentiner, öppna och skänkelvikning, fortsatte på samma sätt i traven och slutligen galopperade vi, omväxlandes på fyrkant och volter. Han var fin och inte speciellt stel tycker jag. Skärtorsdagen jobbade jag halvdag och jag och Maxim skrittade ut en timme i skogen. Något taggad häst, men det gick bra även på tredelade bettet, även om jag fick säga till ordentligt några gånger. Vi såg rådjur och hade en allmänt trevlig stund.
 
På långfredagen var jag allmänt seg, städade och fixade en del hemma, för Maxims del blev det pysselstund och vila. Och igår blev det lite longering i alla gångarter bara för att röra lite på sig. Idag därimot blev det dressyrpass på banan. Som i början av veckan jobbade jag en del i skritten först och mjukade upp och samma i traven. Sedan jobbade vi lite mer övergångar längs fyrkanten och jag övade på att övergångarna skulle ske vid vissa bokstäver. Lite för mycket framåt var det, men hellre det hemma, för jag vet ju att han dör på tävlingen. På slutet jobbade vi med fattningarna från skritt och testade lite enkla byten, som sagt så tog bromsen lite dåligt, men annars så tycker jag att fattningarna var rätt så bra.
 
Mycket som händer i veckan som kommer, mycket roligt, hoppas bara att orken hos oss båda räcker till. Vi ska träna på onsdag och på torsdag ska vi åka till Täby och kolla sadlarna och så på söndag är det tävling igen. Så tre nya ridhus på en vecka, men sedan ska vi ta det lite lugnare och fokusera mer på bommar och hoppning i ett par veckor och förhoppningsvis starta en pay and jump i slutet av april. I början av maj har jag bokat in en dressyrträning igen för ännu en ny tränare vi ska testa. Och så ska jag spana vad för dressyrtävlingar det finns i slutet av maj och början av juni, en till kanske vi kan få till innan sommaren.
 
Annars har påskhelgen fyllts med familjemys på alla håll och kanter, mycket trevligt.
 
Det Postiva: Gul träningskompis
Det Negativa: Skulle vilja träna mig själv mer också.
 
Loving you is the best part of me

Over and Out
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0