Hopp och skutt

I torsdags hade vi en uteritt jag och Maxim, den gick lite upp och ner, både bildligt och bokstavligt talat. Vi red backarna bort mot ridhuset. Var väl kanske inte på det bästa humöret själv heller, vilket aldrig är en bra utgångspunkt. Vi travade en hel del och galopperade uppför alla backar. Han var inte speciellt på och ganska avvaktande, vilket är okej, alla har ju olika dagar, men jag vill ändå att han ska gå i den gångart jag ber om. Det är också okej att bli trött, men det är inte okej att bryta av bara för att vägen svänger och man behöver titta på precis vartenda löv som ligger i diket. Så vi var väl sådär nöjda kan man säga, men motion fick vi ju i allafall.
 
Tycker att han är rätt så fin just nu <3
Fredagen hade vi myspromenad och var bästa vänner igen! Fin kväll, fin kvällsol och inga krav, han fick till och med smaka på lite grönt gräs som kikade fram. Igår var vi på ridbanan och röjde runt, det enda sätter för mig att rida på ridbanan och inte sälla höga krav är att hoppa i princip. Rider jag dressyr blir jag perfektionist. Visst att det finns krav i hoppningen också, men där ligger vi ännu på en så pass låg nivå att det inte blir för tufft för någon av oss. Det har stått hinder på banan nästan hela veckan och de var fortfarande kvar så vi skuttade runt lite, först så låg det på ca 30 cm, men i slutet höjde jag till ca 50 cm och tog dem några gånger då också. Det stod ett kryss på ena långsidan och en grind på den andra. Sedan var det en oxer på ena diagonalen och ett rättuppstående på den andra. Vi övade mest på att få snurr på galoppen, inte tveka och försöka landa i den galopp jag tänkt. Han var väldigt duktig faktiskt, tvekade inte mycket, första gången mot grinden vlev det avbrott till trav, men ändå ett skutt över, så klar förbättring. Lite problem med att landa i vänstergaloppen hade vi, men vi får öva mer helt enkelt. Det som kändes bra var att han vågade hoppa av när jag bad honom och inte lade in ett halvt galoppsprång och därmed komma för nära istället. Helst ska ju avstånden stämma bättre, men nu var det ju fart i galoppen vi skulle ha och mattes avståndsbedömning är ju inte den bästa direkt. Till slut hoppade vi som en bana, grinden och sedan krysset på långsidan, in på diagonalen direkt efter och det rättuppstående, vända snett igenom på oxern och avsluta över krysset igen. Rullade några gånger, speciellt linjen från krysstet till rättuppstående tycker jag blev bra, sedan höjde vi som sagt och skulle ta oss över lite högre och inga problem för någon av oss faktiskt, vilket är en lättnad. Så nu lutar det mot pay and jump nästa helg. Det gäller att smida medans järnet är varmt. Vi höll inte på så länge, kanske 30 minuter, men blev trötta och svettiga båda två.
 
 
 
Idag hade jag morgonen i stallet, fodrade, släppte ut, sopade, mockade, strödde nytt, fixade foder, tättade täcken och bytte däck på transporten. Oerhört effektiv morgon. Sedan skulle det ridas också. Hej och hå, började bli något seg, men det var skönt att komma ut och denna dag var det en perfekt ridtur skulle jag säga. Vi skrittade bort till vallen, travade två varv åt båda hållen och sedan galopperade vi ungefär lika mycket. Mjukt och fint, jag övade på att våga släppa och njuta lite, nu springer han inte speciellt fort, men jag behöver verkligen släppa på kontrollen lite och inte vara rädd för farten. På vallen blir han hyffsat pigg också och jag behöver inte driva speciellt mycket, vilket känns lyxigt. Han släppte till ganska bra i galoppen också och blev mjuk och rund, frustade en hel del och verkade nöjd med det hela. Sedan skrittade vi hem vi den andra vallen och så arbetade vi på vår nya stig genom skogen, tror den kommer bli bra, även om jag tvivlar på att någon med mindre terrängående häst än jag, kommer använda den. Mysstund när vi kom hem och sedan ut i hagen, jag åkte hem och fortsatte min effiktiva söndag. Fixat ute med blommor, trädgårdsmöbler och krattat kottar. Ska se om man de brukar elda på vårkanten och om jag kan få ihop alla mina högar till en lite kase. Tvätt ska nu hängas i solen och mat ska lagas. Det är inte ofta jag fixar och donar, men har man väl börjat kan man lika gärna fortsätta.
 
Det Positiva: Nöjd häst
Det Negativa: Hon den där piloten som inte alltid vet vad hon håller på med.
 
Jumping higher and higher

Over and Out
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0