Verklighet

Det finns mycket man vill ibland med sin kendo. Vilja som känns bra och vilja som känns dåligt. Några kloka ord från dagens tränare var att man aldrig ska älta det som går dåligt. Missade ett hugg? Fine, gå vidare till nästa och försök sätta det denna gång istället. Samt att kendo ska vara roligt, men också fokuserat. Han har kanske två träningspass i  veckan han har möjlighet att gå på och dem vill han ska betyda något för hans kendo. Kvalitet inte kvantitet. Något jag varit inne på för egen del också. 
 
Dagens pass, uppvärmning och sedan tränade vi kaichi-do både utan och i rustning. Den teknik jag har absolut svårast att komma överrens med. Vi började med att stå två och två, den ena högg Men och den andra skulle blockera och hugga Do. Sedan gjorde vi det i lite olika steg och byggde hela tiden upp mot den fulla attacken. Men i början skulle i t.ex. stå jämt med fötterna, stilla och kontra varannan gång på höger och varannan gång på vänster, i nästa steg fick vi stiga lite åt sidan i huggen och nästa var attacksteg och förbi. Det gick inte helt smärtfritt, men i vissa studner fick jag något av en känsla för det hela i allafall. Vi körde sedan i rustning vilket gick sämre, men jag tror jag inte hade fokus på rätt ställe riktigt. Några ji-geikos, någon var kul även om orken tröt,någon var mindre kul med hårda hugg och förmodade blåmärken som följd. Men med stor tillfredställelse när man biter ihop och inser att man kan vara snabbare och hantera det hela. 
 
För övrigt var idag dagen då LBK-zekken åkte av och min nya från Uppsala träddes på. En underlig känsla, men okej. Jag betalade även terminsavgiften igår så nu är det verklighet. Men visst känns det konstigt att läsa sitt namn i deltagarlistor till helgens läger och det inte står vad det alltid har stått efter. Men sådant är livet, ibland behöver man gå framåt.
 
Det Positiva: prata med Lollo i telefon
Det Negativa: hårda hugg i huvudet
 
Inspiration i stor mängd
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0