Blomma ut

6Så var det då onsdag igen och dags för kendoträning. Två veckor sedan sist, men denna vecka hade jag en bättre matdag och kände mig sugen på kendo. Peppade till och med lite extra genom att handla banan och drickyoghurt på ica innan träningen så jag skulle överleva. Det är fortfarande lite nervöst att stiga in i dojon, även om jag ibland känner att jag hör dit. Börjar få min rutin att fungera tror jag. 
 
Vi började med sumi-övningar som uppvämning, med kote på. Nuki och kaichi Do, gå åt båda hållen (men hugga på samma sida och inverterade fötter när man stiger åt vänster) börjar få lite koll på det där med fötterna nu. Gjorde även Kote-suriagi-Men, bättre än sist, nutänker jag i allafall att jag ska ta ett steg bakåt även om det steget kommer lite för sent. På med Men sedan och så började vi med kirikachi, sedan gjorde vi två stora Men på rad (så attack stor Men, följt av attack stor Men och så gå förbi). Sedan började det bli klurigt, vi skullestå och känna av varandra och varannan gång göra en liten Men-attack, variera avstånd, seme, harai, vad man ville, varje attack skulle vara så bra man bara kunde göra en Men, en ippon och nästa gång skulle man pressa och göra en ännu bättre. Jag kämpade på, ganska okej gick det, men jag fick också en inblick i hur mycket vissa förmodligen håller tillbaka när de kör annars. För himmel vad snabbt och kraftfullt det kan gå,  att känna det mot en, att vara mottagare då var lite av ett uppvaknande. Byggde på övningen med att den ena gjorde seme, fick en Men mot sig och fick välja kontring. Samma med Kote senare också. 
 
Sedan blev det ji-geiko i en lång rad. Börjar känna mig starkare, men fortfarande inte riktigt bekäm med min kendo. Försökte variera lite och där är jag ganska nöjd. Sedan vet jag inte vad som händer riktigt, men det är som jag fick påpekat av instruktören, att jag håller tillbaka och attackerna dör lite. Nu kanske det inte är så konstigt när jag attackerar in i en väldigt stabil 2-metersmänniska som inte viker ett tum för lilla mig, men det han då vill att jag ska göra är att använda energin och ta mig där ifrån också. Vilket ju är helt logiskt, så det ska jag jobba på "att blomma ut" som han uttryckte sig. Jag vet ju att det här är ett grundläggande problem med min kendo, så det kanske är dags att börja ta tag i det hela. Avslutade med några ippon och en kirikachi. Nöjd och sådär peppad igen, kendo är kul!
 
Det Positiva: kote-do
Det Negativa: saker man aldrig lär sig
 
So impressed

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0