Uterittshelg

Det är inte direkt min starka sida att blogga längre känner jag. Inte för att det är brist med saker att skriva om, utan mer brist på ork att skriva det.
 
Maxim fick vila på torsdagen och fredagen, vi mest myste och gick på gräspromenader. På lördagskvällen red vi ut tillsammans med Flora. Över stora vägen och runt i backarna där. Pigg och glad häst som gärna ville springa, men utan att bli allt för jobbig och på. Hade inte så mycket krav mer än att han skulle gå i den gångart jag ville. Hoppade en stock två gånger, livat tyckte Maximen och drog på lite extra efter den, söthästen. Varmt var det så svettiga blev vi båda två. Hängde kvar och hjälpte till med kvällsfodringen sedan.
 
Maxim undrar varför han inte får gå med sina kompisar i gräshage.
Matte svarar att vi måste vänja in oss vid godsakerna först, men snart så, kanske i slutet av veckan.
 
Red ut även på söndagen, nu själv och med lite mer dressyrtänk på grusvägen/gräsvägen. Fin häst, lyssnade bra och sträckte ut ordentligt när han fick galoppera i uppförsbacke. Det är en härlig känsla när man kan reglera tempot bara genom rösten/vikten.
 
Idag blev det en liten promenad i repgrimman, lite jobb på ridbanan, där hästen inte alls var sugen på att springa utan mest ville hänga med matte och bli kliad i pannan. Övade i allafall lite halter och förflyttningar åt alla håll och kanter innan han fick äta lite mer gräs. Är inne på att vänja in mer gräs så sakterliga, ännu går han i vinterhagen, men i veckan blir det nog flytt till sommarhage (där andra hästar gått en dryg vecka och betat av lite) och då får han nog fortsätta gå in på nätterna i kanske en vecka eller så innan det blir dygnet runt ute fram tills vi flyttar. Funderar på att skaffa en sån där betesreducerare bara för att ha mest i början, men får fundera lite, vill ju både att han ska vara ute och äta, samtidigt som det inte får bli för mycket för snabbt. Detta gräs alltså...
 
Det Positiva: Sol och värme
Det Negativa: Att inte orka.
 
I could have been so much more

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0