Lenaträning och Dressyrtävling

Veckan är redan halvvägs igenom och jag har inte många dagar kvar på jobbet. Samtidigt är det full fart över allt annars också.
 
Igår hade vi bokat in Lenaträning och önskat oss bommar. Så det fick vi. Hade gott om tid på oss så skrittade fram lilla rundan. Då blev han glad, stod och sov i stallgången innan, men när han fick ströva i åkanten och försöka norpa åt sig av rapsen blev han piggare och gladare. När han sedan fick se bommarna blev han ännu gladare. När jag värmt upp lite i trav och galopp började vi med att trava en linje på lite böjt spår, fick räkna steg mellan bommarna och sedan öva på att göra dem fler/färre. Sedan hade vi även tre bommar på medellinjen där han skulle ta ett trevsteg mellan, Lena puttade isär dem lite allt eftersom så vi fick öva på att länga ut. Gick över till galopp sedan, räknade språng mellan bommarna på det böjda spåret och fick öva på att länga/korta och ändra väg för att få plats med det antal jag skulle. Bommarna på medellinjen blev stutsar och så hade vi en bom snett igenom så red vi som en bana på det. Han hade så sjukt kul hela tiden kändes det som, även om han blev trött och svettig. Ett sånt positivt pass.
 
Det bästa jag har
Idag slog det till och var högsommarvärme. Jag jobbade halvdag och åkte ut till stallet efter lunch. Packade in allt i transporten och körde iväg till Söderköping för lite kvällstävling. På vägen dit satte jag upp målen, fram för skänkeln, rid rätt vägar och förhoppningsvis vara över 55%. Jag bestämde också att om vi kom över kvalgränsen skulle vi rida nästa dressyrtävling för att försöka få ett kval till, annars skulle jag ändra om lite och byta ut den tävlingen mot en pay&jump istället. Väl framme utan problem, lasta ur, sadla på och fixa allt och så gick vi upp till framridningen. Försökte tänka framåt, inte tjata och ta många skrittpauser så han skulle orka. Varmt och ganska tungt var det, men vi jobbade på bra, vi är inte riktigt överrens med sadeln ännu, men jag jobbar på det, ser framför mig en sommar med sitsträning utan stigbyglar.... Sedan var det vår tur och vi gick in i det ännu varmare ridhuset. Och sedan red vi programmet och tog oss faktiskt igenom med livet i behåll (även om jag var överkokt efteråt, tror jag får lägga lite pengar framöver på att köpa en tävlingskavaj som andas lite mer). Visst energin fanns inte riktigt där den skulle, men stundtals var det ändå okej och han gjorde allt jag bad honom om. Procenten blev 59% så ett kval fixat! Jätteglad över det! Gladast är jag över att vi fick betalt för skrittdelen en 7:a! Och sista halten med, som vi har jobbat med halterna, i den i programmet vilade han tyvärr bakbenen, men den sista blev som sagt bra. 6,5 på båda uppridningarna är ju inte heller fy skam, även om jag tror vi kan ännu bättre. Annars så hade vi mest 6 och 5,5. Slutkommentar " Bra kämpat på lite svårpåverkad häst. Ofta fina linjer, trots dålig bjudning." Första travdelen var ganska okej, längningen blev det inte mycket av. I galoppen var han över tygeln nästan hela tiden och ville inte jobba med mig och jag orkade inte rida tillräckligt bra, men känner att det har en del med styrka att göra också. Jag har ju svårare hemma för den också, men är övertygad om att den kommer så småningom bara att fortsätta kämpa.
Största guldstjärnan får hans uppförande, fina fantastiska prinsen som är så lätt numera att åka själv med, jag oroar mig nästan aldrig längre över hur han ska uppföra sig.
 
Det Positiva: Flyt
Det Negativa: Trötthet
 
Will be stronger for you

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0