Now you see me

Det är trevligt med avbrott i vardagen, i helgen var jag till min syster i Göteborg och firade hennes födelesdag. Mycket trevligt, även om jag också var ganska trött och slutkörd och somnade i soffan klockan åtta på lördagskvällen, verkligen party, party.
 
I helgen var ju också verkligen rätt tid att som hästtjej befinna sig i Göteborg. Det blev ingen show detta år, men några timmar på mässan lyckades vi med, även om vi började med att tappa bort varandra efter typ tre minuter. Sedan höll vi lite bättre koll. Det var stort och mycket och jag klarade knappt av att fokusera bland alla människor och prylar (det är svårt med stora folksamlingar och trånga utrymmen). Men lyckades med bedriften att köpa hela två saker! En ny hjälm som jag är mycket nöjd med och så ett grönt schabrak till Maxim. Klämde en längre stund på ett superfint tävlingschabrak också, men så blev jag osäker på om det verkligen var rätt storlek och jag har ju inte dressyrsadeln ännu så vet inte riktigt hur schabrak ligger under den, så det rann ut i sanden, får ta upp den tråden när sadeln ha anlänt helt enkelt. Vi gav oss inte ens in i träsket med ridbyxor till mig (i behov av minst ett nytt par) eftersom jag verkligen inte hade klarat av att prova något sådant komplicerat. Istället siktar jag på att spana på sharpman i lugn och ro när sadeln ändå ska hämtas. Hem följde också min systers ridstövlar för lite provridning, för tillfället har hon ingen användning av dem, så jag ska se hur det känns lite. Tanken är väl att inhandla ett par framöver när budgeten tillåter. 
 
Maxim fick alltså vilar lördag-måndag, men idag så gav vi oss på det igen. Ut skulle vi också, vilket kan vara ett vågspel efter vilodagar, men friskt vågat, hälften vunnet. Gav oss ut mot Sankesund och en sväng på gamla hoppstigen och när vi kom hem strax innan sex hade solen ännu inte gått ner, vårkänsla!
 
Hörru, det är någon där utanför!?
Det var en fin tur, något spänd häst ibland, något spänd matte ibland. Hoppade av och ledde i några omgångar när vi mötte trafik och farbror med rollator samt när vi skulle förbi ett extra läskigt ställe. Övade vi på att stå stilla när matten ska upp i sadeln igen. När vi är på asfaltsvägen och jag precis funderat vad klockan är och vilken tid bussarna egentligen går förbi där kommer naturligtvis en susande. Som tur var kunde vi avvika in på en sidoväg och se den fara förbi på lite bättre avstånd i allafall. Guldstjärna till hästen där som såklart tittade men inte tenderade att fly utan höll sig vid mattens sida (matten som förövrigt i det närmaste hyperventilerade, inte det smartaste jag vet, men ett trauma är ett trauma, och bättre att jag redan valt att hoppa av innan, blir mycket lungare redan då). Sedan spanade vi in rådjur (till och med lyckades trava förbi) och klampade omkring i skogen en sväng innan vi vände hemåt. Vi var ute i strax över en timme, mycket trav och någon galopp blev det, men det bästa var ändå att skritta den sista biten hem på långa tyglar och en lugn, avslappnad häst. Lenaträning imorgon, ut torsdag, något lätt på fredag, ut på lördag och så dressyrträning på söndag är planen som gäller, här kör vi så det ryker!
 
Det Positiva: Piggelin
Det Negativa: Spändhet
 
Står i vägkorsningen och väljer

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0