Min fina gula

Efter att ha börjat veckan med vila i två dagar, varav en jag inte ens hann med att åka till stallet och den andra bara ägnades åt pyssel, så satt jag återigen i sadeln igår kväll. Det småregnade lite, men ut skulle vi, det finns inget bättre sätt att rensa huvudet på. På med täcke över hästrumpa och människoben och så blev det inte ens speciellt kallt. Dock lyckades jag inte klämma fast täcket så bra så det var svårt att rida lätt i traven, men istället ägnade vi turen åt lite mer galoppsträckor än vanligt. Korta sträckor blev det lite trav också, bland annat så passade vi på att öva på att trava genom vatten ( vanligt bruksridningshinder) som lägligt dykt upp på grusvägen. Han var superduktigt, lite tveksam första gången, men sedan klampade han igenom. Han var lite lagom pigg också, lite spänd ibland, men vi lyckades hantera det rätt så bra. Red grusvägen bort och vände och sedan skrittade vi en vända ner och upp för gräsbacken också. Nöjd häst och ryttare hemma igen efter 45 minuter.
 
Idag blev det lite tuffare (läs svettigare) då det var Lenaträning på schemat. Lite bommar hade vi idag, mest med fokus på galopp. Tre bommar på övre volten, två bommar med långt avstånd på ena långsidan och så tre galoppbommar snett igenom. Övade mycket på att få honom framåt i början, det gick okej, lättare i galoppen än traven. Vi började med att trava på volten över bommarna, sedan fatta galopp och ta bommarna snett igenom. Efter det körde vi även volten i galopp i båda varven och så snett igenom före/efter. Min känsla är ju inte så tränad, men det börjar komma tillbaka, även om det är svårt att se avstånd och om man kommer för nära/långt ifrån. Volten gick ganska bra när jag väl höll om med benen och stöttade honom med ytterhjälperna.
 
Vi körde sedan långsidan, först i normalt tempo för att se hur många han fick plats med, då fick vi 6 språng. Nästa gång skulle vi gå på 5 och när vi klarat det på 7. 5 klarade vi ganska snabbt, på första försöker i ena varvet och på andra eller tredje i andra varvet. Att klämma in 7 språng var därimot knepigare, men tillslut så gick det också, mycket bra kämpat av oss båda, vi har ju inte gjorde mycket sådant i galoppen, börjat lite smått ute och öka/minska några steg då det är lättare med bjudningen där, men det är ju ett bra sätt att öva upp både lyhördhet och styrka så vi ska komma igång lite mer med det tänker jag. Vi avslutade med att stätta ihop "banan", långsida, volt och snett igenom. Sedan var vi båda färdiga. Hade hunnit med mockningen och maten medans Maxim hade dejt med hovslagaren innan träningen så efteråt passade jag på att rykta ordentligt och ta det lugnt, nu klurar jag på om det ska bli kendoträning ikväll eller vila, lutar åt vila, tidig dag på jobbet idag och så är planen även imorgon. Men vi får se, kanske ändrar jag mig.
 
I övrigt händer och sker det mycket just nu, det kommer att komma upp här allt eftersom, förmodligen till helgen. Funderar också på om jag ska försöka lägga upp filmen från helgens tävling, kanske, kanske.
 
Det Positiva: Min fina gula
Det Negativa: Så trött
 
You make me fly

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0