Kote Do-funderingar

Torsdagsträning, ganska så pepp. Fick hålla i passet, vi fokuserade en del på att hålla mitten, attackera rakt och lite seme. Började efter uppvärmningen med att gå fram och tillbaka över salen i paren och hålla mitten och göra seme framåt. Därefter gjorde vi seme-stor/små Men, små kote-men och kote-Do. För egen del kändes det väl sådär hyffsat, som det brukar när jag håller pass och inte har fullt fokus på mig själv. Lite ur form, men så blir det ju i perioder, ska försöka att inte gräva ner mig i det. Kote-Do kändes rätt så bra, medans kote-men var sämre, det brukar vara lite tvärt om. Jag tragglar vidare med att få in kote-do i varje pass jag håller, det är både avstånd, att gå rakt och hugga ordentligt som gäller i den övningen. Det är dock svårt att hjälpa folk med den, visst kan jag försöka med de vanliga tipsen, kortare attacksteg, ta det lugnt, gå mot Men-hugg Do, men jag vet inte hur mycket det hjälper. Är det själva övningen som är problemet? Blir det för mycket på en gång? Ska jag försöka att fokusera ett helt pass endast på att förändra längden på attackstegen så att de lär sig variera? Är det själva Do-hugget som är bristen? Är det där det behöver läggas energi? Jag tror väl att verkligheten är en blandning av allt, alla har problem med något, men alla har inte problem på samma sätt. Nåja, vidare så körde vi kirikachi, en långsammare vända med hugg på Men så man siktade ordentligt och en vända i normal fart och mottagaren fick använda shinai. För egen del, nja, kirikachi behöver det övas på, tur det är ett halvår kvar till gradering säger jag bara.
 
Efter det körde vi ji-geiko också här tacksam över att det är ett halvår kvar tills jag behöver visa upp något och även en bit till slutet av april och Sugo i Malmö. Vet inte om jag ska åka ännu, beror på hur saker och ting utvecklar sig, men tanken finns där i bakhuvudet, men om det vore idag så hade jag inte tagit några som helst poäng tror jag.
 
Och om allt går enligt plan nu så var det sista rustningspasset i Dojon, för till helgen, till helgen flyttar vi hela alltet till en ny lokal, större och förhoppningsvis kommer det att ge oss bättre förutsättningar framöver.
Lite sorgligt och tråkigt är det också, men vill man utvecklar måste man förändras.
 
Det Positiva: Allt har en början
Det Negativa: Allt har ett slut
 
Kendoglädje
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0