Good and Bad

Jahopp, så var tävlingsdagen över, lite ovant att hinna hem och vara klar med allt innan klockan tolv. Nästan så det var värt att vara i stallet lite efter sex i morse. Vi kom iväg och fram i god tid, fick en Goodibag när vi anmälde, piggade upp lite, godis till både ryttare och häst.
 
Vi testade fläta i pannluggen idag, både Maxim och husse har lagt in veto mot det påhittet till nästa gång.
Jag var ju som sagt först ut så bara att lasta ut och börja värma upp. Följde den lilla plan jag hade på framridningen. Skrittade fram, travade utan krav, galopperade i båda galopperna och sedan lite trav igen med övergångar och tempoväxlingar. I början kändes han okej, men ju mer hästar det kom in i ridhuset desto stummare blev han. Sedan gick vi då in i nästa ridhus och collectingring, han fick spana in blomdekorationerna och nosa på dem och då var det inte mer med dem restan av tiden, inne på banan red jag ner till domarbordet och visade honom i båda varv. Sedan var det dags för start, återigen som att rida i sirap, över huvudtaget inget svar framåt, även om jag verkligen "sparkade" till honom, ingen reaktion, det är som om han stänger in sig själv i sitt huvud och gör alla rörelser jag ber honom om, men i snigelfart. Blev trög igångsättning efter halten och den ena skrittövergången samt sen fattning i den ena galoppen, annars inga direkta missar och inte i form i framförallt den ena galoppen, den andra var bättre. Men inget att göra åt, går inte hästen fram så går det inte att sitta och finjustera utan 110% av ens fokus blir att hålla gångarten. Nej fy, jag var riktigt besviken och ledsen efteråt. Han har känts så himla fin hela veckan, pinnat på både på banan och ut, gjort klockrena fattningar med power och lika så tempovävlingarna i trav, allt har varit pang, pang, pang! som jag vill och så får vi verkligen inte till det. Jag är lite vilsen i hur jag ska göra för att få det att fungera, visst vi har inte tävlat mycket, men det kan jag ju inte göra varje helg heller för att öva. Och det hjälper inte riktigt att åka och träna någon annanstans heller, visst att han blir mer dämpad även på träning, men inte alls på samma sätt. Ska jag korta ner framridningen ytterligare? Han känns inte trött fysiskt och nu är vi nere på ca 20-25 minuter, max 30 min med en hel del skrittpauser. Ska jag ha längre framridning så att vi båda slappnar av mer? Har fått tips om att när jag går in på banan sätta högre fart och i princip bara galoppera innan startsignalen och det ska jag försöka nästa gång lite mer, samtidigt vill han ju gärna kolla runt lite också, så tänk om han blir mer skrettad och spänd och stänger av ännu mer. Jag hoppas verkligen att det här släpper snart, det blir liksom inte roligt på något vis när jag bara måste driva, driva, driva på ett sätt som jag inte är bekväm med, jag vill inte rida på det sättet jag gjorde idag. Och jag känner ju att han inte har den roligaste stunden heller... Vi fortsätter försöka i allafall, anmäld till nästa tävling i april nu är vi. Får hoppas på lite bättre där.
 
<3
Så väldigt nedslagen gick vi och hämtade protokoll och fikade. Där blev det dock en positiv överraskning, eller ja, en snäll domare tolkade jag det som. 61,786%, alla delmoment över 5 och kommentaren "Trevligt visat program. Idag blev din häst ngt spänd och tappade bjudning. Fortsätt som du gör-du är på rätt väg." Men det lyfte ju inte upp min känsla efter ritten ändå. Vi hade i allafall en trevli fikastund tillsammans med vänner och höll tummarna för att nämnda vänner skulle knipa varsin placering, men icke, nära var det i allafall.
 
Sedan hem och fixa stallet och städa undan allt. Imorgon hoppas vi på fortsatt sol så vi kan rida ut i skogen, på måndag blir det vilodag.
 
Det Positiva: Sol
Det Negativa: Känsla
 
Himlen är oskyldigt blå

Over and Out

Kommentarer
Postat av: frida näslund

Kämpa. Nästa tävling vill jag vara med på.:-):-):-)

Svar: Nästa är 13 spril, efter det 10 maj :) Välkommen!
Matilda

2014-03-22 @ 19:29:08
URL: http://fraidich.blogg.se
Postat av: Elinor

En sak i taget, domaren verkar ju tycka att det var bra ändå, tycker ni är duktiga :D Du är lite som jag när det kommer till resultat ;-) vill att saker och ting ska komma snabbare än det kanske egentligen kan göra :-P men det blir bättre och sedan kommer det bara gå uppåt :-D

kramis <3

Svar: Det är mest att känslan jag har hemma är så himla bra, vi är så samspelta och vill samma saker då. Sedan så fort vi kommer ut någon annanstans så blir vi båda spända och allt blir fel. Men hoppas det är en övningssak och vi kan komma över det snart. Kram
Matilda

2014-03-23 @ 20:41:12
URL: http://ellenelinor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0