Dressyr med Lena

Helt slutkörd igår såklart, att rida intensivt i en timme tar på krafterna. Maximen tyckte också att det var jobbigt, alldeles blöt och svettig efteråt. Vi hade lite "vanlig" dressyrlektion och en ny kompis i stallet som gjorde oss sällskap. Mycket nyttigt, nu skötte han sig bra och kollade bara in den andra i början och sedan var det som vanligt igen.
 
Ibland vill man bara ha någon att krama
Han var inte riktigt så framme som jag vill ha honom, ibland glimmade det till dock så jag vet vad jag har att sträva mot. Vi jobbade en hel del i trav, större delen av lektionen faktiskt. Red mycket olika ridvägar, serpentiner, snett igenom, rakt upp och volter, både stora och små. Han tyckte det var sjukt jobbigt att peta in sina små bakben under sig och ta i. Jag måste mest fokusera på att ha ner hälarna och sänka händerna lite, de tenderar att höjas allt eftersom vilket ju inte är så bra och blicken, blicken Matilda! ja, din häst har en väldigt snygg nacke, men du behöver inte kolla in den precis hela tiden. Tror att det blir nyttigt med lite sällskap för oss i ridhuset så vi får se upp vart vi rider. I galoppen gick det ganska okej, fick till några fattningar som var bättre än de varit ett tag, lite mer direkt på hjälpen, några fina övergångar till trav också. Kommer försöka fokusera mycket på övergångar, övergångar och åter igen övergångar framöver, noggranhet från min sida hela tiden. Det blir så bra som jag rider helt enkelt. Nästa vecka har Lena semester, men veckan därefter ska vi hoppa igen!
 
Idag gick vi en promenad på tjugo minuter, lilla skrittrundan som börjar troka upp tillräckligt för att gå runt, lite lerigt, men vi sjönk inte ner speciellt mycket, det tar sig, uppehåll och sol framöver tack så blir nog vallen snart ridbar också. Imorgon ska vi försöka tömköra lite, kanske över bommar, få se hur det ser ut i ridhuset, alternativ kan vi vara på utebanan.
 
Det Positiva: Träna
Det Negativa: Dåliga vanor
 
You make me better

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0