Värmekendo

I onsdags blev det ingen kendo, typ varmaste dagen ever och tokvarmt på lab där jag naturligtvis hade planerat in mitt arbete för dagen. Så trots att alla kläder och Maxim fixad, lämnade jag stan efter jobbet åkte hem och gjorde ingenting, tog en liten tupplur som blev lite längre en tänkt, vaknade fram mot småtimmarna och borstade tänderna för att sedan sova lite till.
 
Men i söndags blev det träning. Tillsammans med Lollo, Anders och Kalle som var på besök. Det var riktigt kul, men ybervarmt i dojon. Vi körde ganska mycket ji-geiko eftersom ingen hade kört så mycket mot någon och så körde vi även lite ippon och sedan lagmatcher, två omgångar blev det att vi hann med också. Ganska nöjd med min egen insats, det går inte bra hela tiden, men det går bättre och bättre. Fick till det ibland och några poäng blev det, mest på Do. Fick tipset att jag måste få lite mer kraft i mina Men-hugg för de är lite för svaga för att bli klockrena ippon.
 
Bästa maskoten ever!
I början körde vi en del kirikachi, lite olika varianter, vilket var spännande. Först vanliga Men-kirikachi, sedan Do-kirikachi och sedan gjorde vi också en variant när vi gjorde Tsuki-Men in och sedan varvade två Men-hugg och två Do-hugg. Mycket spännande, har ju inte gjort många tsuki i mina kendodagar, men ungefär hälften hav den träffade hyffsat efter vad jag kan bedömma.
 
Jag känner mig ganska så motiverad just nu, vilket är kul. Jag tror att det dels har att göra med att kendo är roligt, men också att det är något välbekannt och när man bytt ut så mycket i sitt liv är det skönt att ha något där det mesta är likt det man är van vid. Men just för tillfället sträcker sig inte motivationen längre än till att träna någon gång i veckan, två gånger är väldigt positivt, men absolut inget måste, en gång känns som ganska så lagom. Om jag kommer att vilja mer igen får vi se helt enkelt, mitt mål detta år är att åka på Sumi-lägret som är i september. Jag ska beställa ett Uppsala-zekken också så får vi se om det kommer till användning längre fram i höst eller inte.
 
Det Positiva: Ippon
Det Negativa: Ingen ork
 
I look around me and see people I can like a lot

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0