Gul poppo

Vi började denna vecka med hoppning på måndagskvällen. Minns knappt hur länge sedan det är sedan sist, kanske 2 månader? Men här gällde det att inte vara feg tänkte jag och byggde med gott mod banan. Bara enkelhinder eftersom det var lite nystart. Ett på långsidan och ett snett igenom samt en bom på sockerbitar på ena kortside-volten. Byggde fram medans Maxim käkade eftermiddagsmat, hann också med att kela med kattungarna lite (okej, ganska mycket). Sedan red vi fram längs med järnvägen, vilket nog var en bra idé pigg och glad häst som blev ännu gladare när han fick spana in hindren. Dock var han lite väl pigg och ville bestämma själv ute i skogen och lyssnade inte speciellt kvickt på förhållningar. Värmde lite i galopp på banan och sedan började vi med sockerbitbommen, mest höll jag mig på en volt runt den, men lite försökte jag att byta håll och galopp också, ibland gick det och ibland inte. Ska försöka öva mer på det snart igen för det var roligt. Sedan hoppade vi hindret på långsidan ett par gånger åt båda hållen. Gick bra, han rev en gång, men var nog jag som störde honom lite för mycket där. Kopplade sedan ihop med hindret snett igenom och även sockerbitsbommen så det blev som en liten bana. Han hoppade glatt och med bjudning så vi höll inte på så länge, travade av lite och sedan var vi båda nöjda med dagen. Blev sedan pyssling i stallet, skulle kvällsfodra också så hade gott om tid. Passade på att klippa man (gäller att börja i tid så jag blir nöjd innan vi åker till SM), ansa öron och hovskägg och borsta i en halv evighet. Sedan hann jag även med att rengöra en sadel och ett träns och gosa lite mer med kattungarna innan det var dags att göra kväller.
 
 
 
På tisdagen och onsdagen fick han vila, hade tänkt ta en promenad på tisdagen, men då jag hade både morgon och insläpp (och cyklade till och från stallet med träningsvärk) kände jag att jag hellre ville komma hem skapligt och hinna med något annat. Dessutom fick han ju gå rätt så rejält tre dagar i rad, så vila kändes som en bra idé.
Nytt bett är införskaffat nu också, eftersom han kan bli lite stark och ouppmärksam ute i skogen, speciellt om han är på springhumör, rekommenderade tandläkaren ett pelhambett och när jag spanade in en ny ridsportbutik mot kvällningen igår så hängde precis det bett vi pratat om där och väntade på mig så det var bara att slå till så får vi se hur det fungerar, kanske invigs det ikväll. Anledningen till att tandläkaren rekommenderade detta var för att han såg typ som lindriga skavsår i munnen som uppstår när man t.ex. segdrar vilket det blir när han ligger på mycket, blir liksom ingen snabb reaktion och jag blir kvar i handen, vilket jag såklart måste jobba på, men förhoppningsvis kan jag göra det nu och bli kvickare i min eftergift med det här bettet, för jag kommer få en reaktion direkt. I övrigt en trevlig butik förresten, klämde och kände på fina kläder, men snåljåpen kom fram och jag avvaktar lite med att köpa en ny träningströja eller nya ridbyxor, även om de var så fina.
 
Det Positiva: Ut i skogen
Det Negativa: Ingen film i kameran för minnet blev fullt. För många kattbilder...
 
Moving forward

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0