Stelhet och glad uteritt

I onsdags vaknade jag med världens stelaste nacke och axlar. Kunde inte röra huvudet något i princip efter en dag på lab var axlarna ännu mer slitna när jag åkte ut till stallet. Naturligtvis skulle jag rida ändå, skulle ju ha Lenaträning på torsdagen och då behöver han aktiveras dagen innan för att det ska bli bra. Satsade på en tur runt fältet. Vilket gick sådär eftersom marken inte var frusen under snön och därmed ganska jobbig att gå i tyckte Maxim. Vi skirttade runt i allafall och höll oss på benen, men det var väl inte den mest roliga turen jag varit med honom, jag var trött och hade ont och Maxim hade nog hellre tagit hela fältet runt i galopp. På kvällen sedan meddelade Lena att hon var tvungen att ställa in lektionen, så vi skulle få roa oss själva på torsdagen.
 
Eftersom ridhuset var bokat och klart, men jag fortfarande hade lite ont så bestämde jag mig för tömkörning. Det gick mycket bra, vi jobbade lite på den övre volten först i skritt och trav, sedan galopperade vi lite i typ på stora mittvolten i båda varven. Hade lagt ut bommar på den nedre volten som vi klev över i skritt och trav först och sedan ändrade jag avstånden och vi tog dem i galopp med i båda varven! Han blev trött på slutet, men kämpade på och sedan travade vi av med lite åttavolter. Något jag dock måste börja ta tag i och träna på och framförallt vara konsekvent med är att han ska stå stilla när jag ber om det. Både vid uppsittning och i vanliga halter ute blir han så himla ivrig och går iväg innan jag ber honom om det. Speciellt vid uppsittningen har det blivit ett problem på senaste tiden, men han har även varit jobbig att leda ute på promenader och försöker gärna gå framför mig. Så lite arbete från marken ska vi planera in snart igen.
 
Igår blev det lite vila, han såg inte ut att ha något imot det, stod och sov i boxen när jag kom så jag började med höpåsarna innan jag tog ut honom och mockade.
 
Idag var det andra bullar, vi skulle rida ut ett gäng från stallet, Johan följde också med på Flora och så var det tre andra tjejer med. Maxim var ivrig in från hagen och lite stökig i gången. Stod dock snällt stilla när jag satt upp, sedan tog han saker i egna hovar och klampade på först i ledet! Han är ju inte alltid på humör att gå först, men idag var han väldigt glad och framåt. Tog till sin ordentliga skritt (idag kan man lätt förstå att han fått en 9 för just skritten) och lämnade nästan de andra bakom sig. Fick hålla in ibland och vänta och då var det ändå två stora hästar med långa ben med förutom två fjordingar. Kom lite trafik också, två bilar samtidigt både framifrån och bakifrån, då klev jag av, men när jag var uppe igen mötte vi en till bil och det var inga problem. Han blev ännu lite ivirgare när vi svängde in på vallen och red längs med stora vägen, taktade, försökte småtrava, "glömde" att matte sagt till om skritt. Ledde över vägen, gick lugnt och fint och sedan upp igen och in på skogsstigen. Vi red stigen ett varv, travade ganska mycket och han låg på en hel del, började glatt galoppera på sina ställen, men det var hyffsat underlag så det kändes ganska lugnt. Red sedan ett halvt varv till med lite mer galopp och då var han fin i både traven och galoppen, kunde slappna av lite mer och han låg inte på i handen. Kunde skritta på långa tyglar sedan och han var lugnt när vi gått över vägen också och gick på vallen. Hoppade av och ledde sista biten hem på asfaltsvägen, inga större problem med bilarna, stolt över honom.
 
Fint när hästarna njuter så mycket av att vara ute tillsammans. Flora hade också varit pigg och glad och galopperat en massa så även Johan var nöjd med turen. Imorgon blir det nog en liten tur ut igen, planerar att vara i ridhuset på måndag så det passar nog bra med en tur i naturen imorgon igen, man får ju passa på när vädret är fint och snön ligger vit.
 
Det Positiva: Glad polle
Det Negativa: Spänd matte
 
You make me see light
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0