Ridhusridning

Igår när jag kom till stallet var det fullt med bilar på parkeringen så jag trodde det skulle bli svårt med plats i ridhuset, men tji fick jag, var inte många som var på G att rida. Vi hade sällskap av en i början, men sedan fick vi vara själva resten av timmen vi var där inne. Radiomusik och sitsträning en måndagskväll är inte helt fel.
 
Maxim skötte sig bra även om det inte var någon superkänsla, fick lite känsla av att han blev framtung och låg på lite i handen, jag vet inte riktigt... I allafall, kallt var det ju så vi skrittade en del i början och så joggade vi igång och koncentrerade oss mest på att hålla tempot, värmde sedan upp lite mer med lite mjukgörande serpentiner innan vi gick in på galoppen. Kände att jag ville galoppera en hel del, så vi red ganska mycket volter i båda varven och jag försökte samla ihop honom lite, han orkar inte så mycket ännu, men det tar sig verkligen, ska försöka hitta fiffiga galoppövningar för att stärka galoppen ytterligare, brukar finnans mycket ute på internetet.
 
Påpälsade förra vintern
Sedan gjorde vi lite trav igen, jag tog bort stigbyglarna och övade min sits, måste verkligen ta tag i det hela nu, framförallt få bättre balans. Det är ungefär 100 gånger bättre än vad det har varit, men jag känner att jag behöver bli säkrare och starkare. Vi red lite serpentiner igen, mindre volter och vände upp på medellinjen, gjorde också några skänkelvikningar och det kommer verkligen mer och mer, tror det hjälpte lite att jag inte hade stigbyglar också, jag tar inte så mycket spjärn som jag brukar och kan inte luta mig åt diverse håll. Lite galopp blev det också, men sedan var vi båda trätta så blev lite avtravning och skritta medans matte mockade. Han har blivit mer och mer att han hänger med mig när jag går fram och tillbaka till högarna (han bajsar extremt mycket under ett ridpass 3-4 gånger är absolut normalt), inspekterar väl så att det blir rätt kan jag tänka mig. Det ångade lite om honom, men inte direkt svettig var han vilket var skönt. Fick i allafall stå på gången under sitt ulltäcke medans jag mockade och strödde nytt. Han såg rätt så nöjd ut, det enda som jag inte gjorde som jag tänkt var att stretcha honom, måste försöka hitta tiden och orken till det. Planen är att försöka bli bättre på att ta med enkla mellanmål som jag kan äta innan jag börjar i stallet, så kanske orken håller i sig lite bättre, vi får se.
 
Idag så blev det vila, bara kolla ben, smörja karleder och borsta bort spån i svansen och mysa lite såklart, kli i ansiktet också såklart! Imorgon ska vi om det inte är oväder ta oss ett varv runt vallen, tror det blir lagom uppladdning inför torsdagens Lenaträning där vi ska leka med bommar.
 
Det Positiva: Sitter säkert
Det Negativa: Många funderingar
 
Hitta takten

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0