Handleder och kombinationer

Kendo blev det också på kvällskvisten. Inte jättemånga på passet, men alldeles lagom för utrymmets skull. Vi hade ett pass med en del handleder och en del kombinationer. Började med att värma upp ordentligt med grundhugg, stora Men, kote-Men (sluta guppa med shinaien innan hugget Matilda!) och Kirikachi. Sedan gick vi över på att öva lite kaichi-teknik vilket jag tycker är den svåraste tekniken egenligen. Motodachi skulle göra seme, varannan gång på höger sida om shinaien och varannan gång på vänster och då skulle semen var riktad lite snett nedåt, när den kom skulle man använda kraften och göra en kaichi och hugga Men. Det gick, men kändes lite avigt, vilket förmodligen betyder att jag behöver bli mjukare och smidigare i handlederna.
 
Nästa övning var en kombination, Kote-Men in, Hiki-Men ut och Do förbi. Mycket trevligt, inte så komplicerat och lite av alla hugg. Kombinationsövningen efter denna var allt annat än okomplicerad därimot. Man skulle gå under motodachis shinai och göra seme mot Kote, motodachi skulle blocka genom att lägga över sin shinai, varvid man skulle köra en kaichi och gå mot Men, mottagaren blockar Men och i stället hugger man yaku-Do. Ja och det gick ju ungefär så bra som det låter. Men övning ger färdighet och jag lyckades faktiskt träffa Do hyffsat ett par gånger.
 
Efter det var det dags för lite ji-geiko, kanske lite taggad. Råkade hugga en kille på armbågsknölen, ajaj, fick skämmas lite... Sedan i någon ji-geiko efteråt hörde jag inte Jame, så Anders fick skrika lite extra mycket på mig. Lite borta, men då känns det ju att man har tränat också. Annars så försökte jag leka lite med tekniker och ha roligt, blev inte så grötigt som det brukar tyckte jag, vilket var kul. Känner att jag vill komma i form nu, men som med allt annat i mitt liv kan man göra hur många planer som helst för hur man ska lägga upp sitt liv, men samtidigt kanske allt ändras snabbare än vad man tror. Nåja, målet att träna regelbundet och hitta glädjen är vad jag nöjer mig med för tillfället. Att njuta av den tid man har är viktigt.
 
Det Positiva: Torsdagsbastu
Det Negativa: Vägval
 
You made me who I am

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0