Bommar och trötthet

Så idag var det dags för lite Lenaträning igen, med sällskap till råga på allt, stora svarta damen var med och skulle också leka med bommar. Maxims energi från igår var som bortblåst och jag tyckte att jag återigen fick driva en hel del för att över huvudtaget få fram honom. Han var mjuk och fin i allafall när vi petat in rumpa och bogar på plats vill säga.
 
Vi red en bombana även denna vecka. Bland annat en S-formad kurva med tre bommar i trav, jag måste lära mig att titta vart jag ska och var med och svänga ordentligt, samt vara kvickare i att ställa om efter bommen, det blev bra tillslut. Sedan hade vi också två bommar på medellinjen, man skulle gå in på en volt från spåret och kliva över bommarna med två ben i mellan, så 10-meters volt, här gällde det också att vara med och lite före med hjälperna. Körde även en variant när vi red som en åtta och gick över bommarna två gånger innan vi fortsatte ut på spåret igen. Det var en väldigt uppmjukande övning utan att bli tråkig, det händer något hela tiden liksom. Galoppbommar hade vi också på långsidan där jag och Maxim fick gå på 5 galoppsprång, men då var han trött på slutet, kämpade på, men hävdade, på sitt tystlåtna sätt, att "matte, snart lägger jag mig ner och dör av trötthet". Mjuk och fin i avtravningen, men som sagt trött.
 
 
 
Imorgon ska vi rida ut på förmiddagen, så får vi se om energin återvänder, planerar en galoppsväng i skogen, men vi får se, tydligen ska det snö en hel del, kan ju bli väldigt bra, men underlaget kan ju också bli lite halvtråkigt. För övrigt ska vi väl säga att matten inte heller var på topp idag, kändes som om händerna var lite överallt och flög, benen svängde hit och dit och jag kunde inte sitta ner i sadeln för fem öre. Mot slutet lite bättre, men mycket att jobba på hela tiden. Imorgon blir det Floraridning också, ska bli kul, planerar jobb i ridhuset för henne. Och nästa helg ska jag ha hand om farbror Mirexo i tre dagar. Ska försöka orka motionera honom någon av dem, tanken är en uteritt och ett pass i ridhuset. Jag längtar lite efter det, han är så fin att rida och kan så mycket, så jag kan koncentrera mig lite på mig själv. Mycket häst blir det, men man får ju passa på när tillfällen erbjuds.
 
Det Positiva: Bommar
Det Negativa: Energilöshet
 
Berg och dalar

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0